Feilsøke aluminium sveiser

February 24

Sveising av aluminium er ofte mer utfordrende enn sveising andre metaller lavere Smeltepunkt og høyere ledningsevne av aluminium. Som følge av disse vanskelighetene, sveisere ofte bruke tungsten inertgass eller TIG, sveiser. Dette kalles noen ganger en gass wolfram arc sveiser eller GTAW. Mens TIG innebærer en langsommere prosess, det tilbyr sveiser mer kontroll over sveisen og kan derfor gi høyere kvalitet. Dårlig sveiser vil ikke holde sammen godt og kan lider av flere problemer. Feilsøke en aluminium sveising hjelper finne disse problemene før de fullt åpenbare.

Instruksjoner

•Rengjør aluminium grundig hvis det ikke er sveising riktig. Forurensninger forstyrre metallet sveising evne. Tørk aluminium med et løsemiddel eller et alkalisk løsning og skyll den. Skrubbe alle oksid oppbygging av aluminium med en aluminium-eksklusiv stålbørste. Aldri bruk en pensel på aluminium som tidligere har vært brukt på stål.

•Kontroller din Skjerming gass som fakkelen bruker. Argongass fungerer vanligvis mest effektivt med aluminium, men legger 25 prosent helium hvis aluminium er mer enn en halv tomme tykk. Dette øker temperaturen på fakkelen sin bue og skaper sterkere sveising med tykkere stykker. Mangel på helium på tykkere aluminium resulterer i svakere sveiser som ikke kan holde.

•Look for svarte merker på sveis. Dette angir buen var for lang eller fakkelen ble holdt på en dårlig vinkel. Sunn aluminium sveising har vanligvis en liten lys stripe på hver side av sveising punktet der sveising buen fjernet oksider.

•Trekk på sveis nøye etter at det har avkjølt og angitt. Sveis skal være fast og ikke sprø. En sprø sveis angir feil sveising prosedyre og tilstøtende deler ikke kan har vært tilstrekkelig festet under sveis.

•Kontroller sveise for fordreining. Dette angir aluminium fikk for varmt, noe som kan skje hvis fakkelen holdes i ett sted for lenge eller fakkelen gjort for mange går i en kort periode. Dette gav aluminium nok tid for å avkjøle så det begynte å smelte, som fører til fordreining.

•Legg mer brukstemperaturer hvis de to aluminium objektene blir sveiset er tyngre og sveis vises ustabile eller har sprekker i den. Sveis trenger mer støtte til å holde.