Fastslå HVAC Duct størrelser

May 10

Varmeanlegg må være balansert, så det er et system for å returnere "brukt" luft til enheten med samme kapasitet på utdataene fra tilbudssiden av denne enheten. Tilbudet ducts ta oppvarmet eller avkjølt luft til bestemte vent steder også må være størrelse, så viktigste røret er stor nok til å håndtere luftstrømmen til alle kanaler. Bestemme prosjekteringsvilkår, luftstrømmer og rør størrelser involverer komplekse matematiske beregninger, som har utviklet seg til en rekke tabeller og bransjestandarder for å forenkle prosessen for huseiere og fagpersoner.

Instruksjoner

•BEGIN med produksjon av enheten, bruker en grunnleggende luftstrømmen måling av kubikkfot per minutt; kanaler er designet rundt basis av 100 kubikkfot per minutt. En enhet med 85 000 britiske varmeenheter av varme og 30.000 BTUs av kjøling, en 2 1/2 tonn enhet, krever 1000 CFM luftstrømmen kapasitet. Dette tilsvarer en 8 x 22-tommers viktigste levere fôring ti 6-tommers runde vent kanaler.

•Bruk en enhet kalt en Ductulator for å beregne detaljer eller besøke et nettsted som tilbyr verktøy for beregning av rør størrelser. Angi ønsket luftstrømmen, basert på enhet, og det vil beregne størrelsen på røret, varierer med type rør. En runde metall rør har mest effektive luftstrømmen, runde fleksible rørledninger, de neste beste. Runde rør flytter luft bedre enn kvadratiske eller rektangulære, metallplater bedre enn duct styret.

•Prøv tre typer matematiske formler som et alternativ. En hastighet-metoden bruker en formel på røret cross delen, luftstrøm og air hastighetsmåling. En konstant press eller lik friksjon tap metoden starter med hastigheten i viktigste røret på enhetens utgang fan og tallene rørstørrelsen basert på press tap luften går gjennom ledningskanalene. Statisk trykk metode skal holde samme presset på alle utsalgssteder, men er så komplisert det er sjelden brukt.

•Rely på håndbøker fra aircondition Contractors Association, som forenkler alle disse beregningene i forskjellige standarder for dimensjonering kanaler basert på enhet, rom for rom oppvarming og kjøling, lengde rør, rørledninger brukes og andre faktorer. Minst tre forskjellige håndbøker håndtere ulike alternativer; alle er tilgjengelig fra ACCA eller entreprenører.