Fastsette for overdreven jern & mangan i vann

May 1

Fastsette for overdreven jern & mangan i vann

Det er ikke normalt farlig å ha jern og mangan i vann, men i overkant, disse mineralene ikke smake godt og gjøre vannet vanskelig. Hvordan du behandle vannet som er høy i jern og mangan, avhenger av flere variabler som ikke alltid lett å forstå. Ikke kjøp noen vann behandlingsmetode til du har gjort noen lekser.

Betraktninger

Når husholdningen bruker en godt, kan den minst kostbare måten å løse jern og mangan problemet være å grave en ny brønn. Hvis vannet må behandles, men vil skjemaet tar avhenge konsentrasjonen av innskudd. Du må vite hvis jern, mangan eller bakterier er i vannet, og hvor mye vann må behandles.

Test

Det første trinnet er alltid skal være ha vann testet for å finne ut hvor mye jern og mangan er i vannet. Laboratorietester viser også pH nivåer, silisium og oksygeninnhold og sulfuric innholdet i vannet. Resultatene vil avgjøre hvilken behandlingsalternativet for å bruke. Testene må gjøres profesjonelt, men du kan begynne å få en idé om faktorene ved å se på vannet.

Første tilnærming

Første tilnærmingen til behandling er ofte å chlorinate vannet. Lave nivåer av klorering er introdusert i vannet over tid. Dette gjør du ved å slippe klor pellets i brønnen eller en klor injektor pumpe. Metoden brukes når jern bakterier er tilstede.

Fem måter

Når enkel klorering ikke fungerer, er det fem måter å behandle jern og mangan i vann. Fosfat forbindelser kan legges til vannet. Ionebytte vann bløtgjøringsmiddel kan brukes. En annen metode er å bruke oksiderende filtre. Trykk lufting og filtrering og filtrering etter kjemiske oksidasjon, kan også brukes.