Fargene på Amaryllis

November 29

Fargene på Amaryllis

Rapporter viser at over 200 år siden en lege, på en ekspedisjon til Chile, dokumentert første amaryllis. Siden da har botanikere hybridiserte pærene, endre formen og størrelsen på blomster og stengel som farge og form av kronbladene. Dag er amaryllis en populær pære tilgjengelig i hagesenter og med rabatt butikker ved juletider. Importert fra Holland, Norge, Sør-Afrika, Sør Amerika, Japan og Australia, legge prangende blomster spektakulære farger til en vinterdag.

Stor-blomstrende Amaryllis

Store-blomstrende amaryllis kultivarer er de mest kjente og mest tilgjengelige. Hver lyspære produserer to til tre stilker eller skulderbladet, og fire til seks blomster per scape. De vokser til et gjennomsnitt på 18-24 inches i høyden. Røde varianter inkluderer frihet og Red Lion. Ludwig Dazzler og julegave har hovedsakelig hvite blomster. Andre farger inkluderer varm rosa, oransje, laks og rosa med hvite. FN og klovn varianter er både fet rød med hvite striper.

Dobbel-blomstrende Amaryllis

Dobbel-blomstrende amaryllis vokse sammenlignbare i høyde og blomstre hvilke stor-blomstring, men blomstene er doblet på stilkene, over en annen.

Dobbel Picotee har en ren hvit blomst med røde kanter fremhever kronbladene. Lady Jane er navnet på en myk rosa blomst med hvite striper ned til hver petal. Pasadena er lik, men rød med hvite striper. Andre alternativer omfatter de heldekkende fargene av rød eller hvit og mange varianter av farget kronblad hvite striper eller picotee kanter.

Miniatyrer Amaryllis

Flere miniatyr enkelt- og dobbeltrom amaryllis varianter tilbyr en mer petite og mindre formell blomst. Klynger av 3 - til 5-tommers blomster vises på multiple12-tommers skulderbladet. Pærene er mindre i forhold til den store blomstrende varianter. Bladene vises vanligvis ikke før etter pære har blomstret. Et eksempel på en miniatyr amaryllis er en solid rød variasjon kalles Scarlet Baby. Lemon lime og sjokkrosa er andre fargevalg.

Cybister Amaryllis

Cybister amaryllis hybrider er de nyeste og minst kjente kultivarene. De vokse 6 inches over på 24-tommers høye skulderbladet. Hver blomst petal skaper bare ca 1/4-tommers bred en slank edderkopp-lignende effekt. Amaryllis Cybister Evergreen er en eksotisk grønne variasjon. Amaryllis Cybister La Paz har mørke coral spisse øvre kronblad synkende greenish hvite kanter.