Farene ved kationisk myknere

September 18

Farene ved kationisk myknere

Selv om begrepet "kationisk skyllemiddel" ikke kan være en som du hører hver dag, det refererer til noe de fleste mennesker bruker regelmessig og kjenner bedre som tøymykner. Men det finnes ulemper og selv fare i bruk av denne populær husoldning fabrikat.

Fakta

Stoff softeners brukes i enten i flytende form som legges til vaskemaskin eller som ark i tørketromler. Ifølge Nathan Schiff, av Schiff-Consulting, fungere stoff softeners fordi kationisk tensider (ingredienser i myknere) kjemisk endre overflaten av stoffet og hvordan det føles å ta på. Parfyme i myknere gi stoffene en ren, frisk lukt.

Farene

Noen mennesker har moderat til alvorlig åndedretts eller hud reaksjoner på stoffer som myknere er brukt på. Andre har hatt allergiske reaksjoner i friluft når de utsettes for eksos fra tørketrommel bruker stoff skyllemiddel ark. I tillegg fant Consumer Reports at stoffer som fleece og terrycloth behandlet med flytende skyllemiddel kan brenne opp til seks eller syv ganger raskere enn ubehandlet materiale.

Forskning

Dan Sevigny av AlternativeHealthJournal.com viser en rekke giftige kjemikalier som finnes i stoff myknere, inkludert kloroform, benzyl acetate og etanol (på EPA spesialavfall liste). Disse kjemikaliene er inntatt i kroppen ved innånding og også kan være absorberes gjennom huden når et plagg er slitt som har blitt behandlet med kationisk stoff myknere.

I en studie utført av Anderson laboratorier og publisert i PubMed, ble mus utsatt for luften med røyk utgitt av flere typer stoff skyllemiddel pads. Mus utsatt for disse røyk viste irritasjon i øyne, nese, hals og lungene, og noen utviklet alvorlig astma-lignende angrep. Resultatene gir toksikologiske grunnlag for å forklare noen av de menneskelige klagene over bivirkninger av stoffet skyllemiddel utslipp.

Alternativer

Hvis du ikke vil bruke kationisk stoff myknere, finnes det alternativer som fungerer ganske bra. Legge til en halv kopp kopp hvit eddik skyll syklusen av din skive til myke klær naturlig fjerne statisk og kutte såpe rester som kan matte fargede elementer. Eller Legg til en halv kopp natron til vask. Du kan også sjekke med din lokale helsekost butikk eller se på nettet for en alle-naturlig softener. Siste, fordi Syntetiske fibre er beryktet for statisk stoff, vask og tørr disse elementene atskilt fra bomull og fjerne dem fra tørketrommelen mens fuktig.

Siste ord

Kommersielle kationisk stoff myknere er praktisk og gjøre hva de er laget for å gjøre: myke opp stoffet, eliminere statisk, og gjør klærne lukter friskt. Ikke alle lider allergiske reaksjoner på stoff softeners og langtidseffekter av eksponering for dem har ikke blitt studert,