Får en podet epletreet frø epletrær?

December 5

Får en podet epletreet frø epletrær?

Epler podet trær gir frø i stand til modning i frukt-produserende epletrær, men frukt fra disse frøene kan ikke sant overordnede anlegget, som betyr at frukten ikke er identisk med overordnede anlegget. En av grunnene til hvorfor epletrær er vokst fra grafts er å hjelpe growers opprettholde kontroll over frukt kvalitet og ensartethet.

Rootstock

Podet trær er hybridisert kultivarer som opprettes når arborists tar en gren kutte fra en plante, og bruke skjøting teknikker, la den vokse på en annen plantens rotsystem. Epletrær dyrkes fra en rekke navngitt grunnstammer. Noen grunnstammer har blitt utviklet over hundrevis av år med dyrking. Det er viktig å velge en rootstock fordi grunnstammer treets størrelse og helhetsinntrykket.

Pollinering

Blomsterplanter krever pollinering å formere seg. Noen planter self-pollinate. Pollen fra en blomst kan med hell gjødsle en blomst på hver plante. Planter krever deling å lage frø og frukt. Cross-pollinators krever pollen fra en annen plante å reprodusere. Epletrær krever deling. Siden apple tree frø er produkter av to ulike planter, kan ingen dyrker vet sikkert hva egenskaper vokst anlegget har. Et Red Delicious apple frø kan potensielt produsere et tre som gir krabbe epler. Den eneste måten å kontrollere frukt er å ta en klippe fra overordnede treet og sy den på en riktig root lager.

Apple tre varianter

Omtrent 20 apple grunnstammer finnes. De er skilles fra hverandre med identifikatorer som M.7 eller videre. Å vite hva som kjennetegner en rootstock er en vei å avgjøre hvis epletreet er egnet for hagen din vekstforhold. Videre er en dwarfing rootstock. Borekaks fra store epletrær, når podet på en videre rootstock, vil gi samme frukt men treet selv er mye mindre og egnet for bolig hager. M.7 er en kald-hardføre rootstock mens MM106 er bedre egnet for varmt klima. Grunnstammer er bred og interbred skape hybrid grunnstammer egnet for praktisk talt alle voksende forhold.

Betraktninger

Kjøp epletrær fra anerkjente barnehager og kontakt med lokale orchardists eller master gartnere lære om varianter best egnet for ditt område. Sunn epletrær er produsere frukt til 50 år. Velg godt og investeringen vil gi mange avlinger.