Fall hage forberedelse til slå ut roser

June 5

En rose oppdretter utformet Knock Out roser å blomstre enkelt og med litt omsorg. De vokser i US Department of Agriculture hardførhet sonene 4 til 9, som betyr at de overleve i en rekke vinter klima. Sone 4 har vintertemperaturer så lav som minus 30 grader Fahrenheit og sone 9 kan sjelden fryse om vinteren. Til tross for sin hardførhet overleve Knock Out roser vinteren best med noen fall hage forberedelser.

Beskjæring

De fleste steg pruning foregår våren, men gartnere skal utføre noen lys fall beskjæring også. Fjerne siste blomstrer i sesongen når de dør. Også kuttet av syke eller døde deler av anlegget i løpet av høsten. Høye, canelike rose planter opprettholde ofte skade fra whipping rundt i vinter vind. Men er Knock Out roser noe kort og buskete, så gartnere bør bare beskjære tilbake noen ekstra leggy stammer som kan blåse rundt overdrevet.

Jord justeringer

Gartnere bør ikke gjelder gjødsel roser i løpet av høsten, fordi det stimulerer nye vekst som vil lett tåle vinter skade. Høsten er en god tid, men å justere pH i jordsmonnet. Få en pH testing kit eller sende en jordprøve til en lab eller universitet for pH tester. Roser vokser best i jord med en pH mellom 6.5 og 6.8. Gartnere med pH under 6.5 bør bruke en kalkstein jord additiv for å heve jord pH. Gartnere med pH over 6,8 kan legge svovel å lavere pH.

Mulching

Mulch isolerer jord, beskytte steg røtter fra kalde skade. University of Vermont forlengelsen antyder en plante-baserte mulch som strå, torv moss flis, bark mulch eller evergreen grener. En gang i løpet av høsten, dekk jorden rundt foten av Knock Out roser med opptil et foten av mulch. Maryland Rose Society anbefaler langsomt fjerner mulch litt om gangen fra bunnen av anlegget i løpet av våren.

Mounding

I tillegg til å bruke et lag av isolerende mulch rundt foten av rose planter, opprette mange gartnere også en jordhaug rundt foten av plantene til å legge ekstra isolasjon. I stedet for mulching, oppretter du en haug med løs jord mellom 8 inches og 1 fot høy rundt foten av anlegget. University of Vermont forlengelsen anbefaler jord mounding i stedet for mulching for gartnere med mus som kan leve eller hule i mulch.