Faktorer som kan endre frekvensen av fotosyntese

February 24

Faktorer som kan endre frekvensen av fotosyntese

Fotosyntesen, er prosessen å absorbere sollys og konvertere den til sukker og oksygen. Grønne planter er de eneste strukturene som kunne gjøre dette prestasjon, og som sådan er grunnlaget for alt liv på jorden. Produksjon av oksygen av grønne planter er hva produsert forholdene som tillot utseendet på dyr liv på jorden.

Næringsstoffer

Planter er kjøpedyktig konvertere sollys i andre elementer og trenger sollys for å overleve, men de krever andre ting også. Nivåer av næringsstoffer i jord som planten vokser i vil påvirke sin helse og styrke og har en begrensende effekt på sin rente for fotosyntesen finnes næringsstoffer mangler i jord. Sunn jord er produsert av planter dø, råtnende og kompostering tilbake til jorden, så når det er mange planter vokser på et sted som jord tendens til å bli sunnere og produsere planter som kan delta i høye nivåer av fotosyntese.

Vann

Perioder med tørke vil føre planter å visne og dø hvis de ugunstige forholdene fortsette for lenge. Sammen med sollys og jord næringsstoffer trenger alle planter vann for å overleve, selv om beløpene som trengs av ulike planter kan variere mye. Ørkenen kaktus og annet har meaty grønne blader som kan både lagre vann og photosynthesize. Disse plantene krever langt mindre vann enn brede leaved trær. En balanse av regn og sol vil føre til maksimal fotosyntese av en grønn plante: regn å fylle sin vann behov, og direkte sollys å tillate det maksimal mulighet for fotosyntesen.

Temperatur

Hver plante har en optimal temperatur som vil det photosynthesize med en maksimal hastighet. Når temperaturen synker under dette nivået, eller stiger over den, reduseres av fotosyntese. Hvis temperaturen faller under eller stiger over temperaturen som anlegget kunne tolerere, vil anlegget dø.

Lysnivået

Siden fotosyntesen er direkte konvertering av sollys til sukker og oksygen, vil nivået av sollyset som en plante er eksponert for har mest direkte effekt på sine nivåer av fotosyntese. I løpet skyet dager, tidlig om morgenen og slutten av ettermiddagen oppstår fotosyntese fordi det er sollys stede, men ikke i samme takt som når anlegget er utsatt for direkte sollys. Tilsvarende, hvis en plante vokser i skyggen, vil det photosynthesize med en langsommere hastighet.