Faktorer å vurdere i oppbevaring av mat

August 18

Faktorer å vurdere i oppbevaring av mat

Oppbevaring av riktig mat kan være en delikat prosedyre, med mange variabler å vurdere som går utover bare utløpsdatoer. Enten du er en person bare kjøpe i bulk til å spare penger eller en restauranteier fikse for en travel periode av året, er det viktig å være klar over alle faktorer involvert i oppbevaring av mat.

Hierarki

Ved lagring elementer, er det viktig å vite hvilke elementer går på hvilke hyller, som du ikke ønsker kryssforurensning å ta plass. Dette gjelder spesielt med kald lagring. For eksempel er en tommelfingerregel å holde kjøtt på bunnen hyllene, meieriprodukter i midten og krydder og grønnsaker øverst. Hvis noe som rå kylling er plassert over brokkoli, kjører du risikoen for kjøttets juice faller på klar-å-spise produsere.

Fuktighets- og

Kjølig, tørt steder arbeidet best ved lagring nonperishable elementer som ikke trenger kjøling. Den mer fuktige området mer sannsynlig kvalitetsforringende oppstår. For alle andre forgjengelige elementer som trenger kjøling, holde maten fra "temperatur fareområdet," som er mellom 41 og 135 grader Fahrenheit. For eksempel bør kald mat holdes mellom 33 og 40 grader, mens frosne varer bør holdes på 0 eller nedenfor.

Først inn, først ut

Riktig rotasjon er avgjørende for å hindre kvalitetsforringende også. Selv om plasseringen og temperaturen er riktig, mat kan fortsatt gå dårlig hvis du ikke bruker den eldste først og rotere nyeste baksiden. Lager maten tilsvarende når du kjøper nye produkter og motstå fristelsen til å plassere dem på den første hylleplass tilgjengelig. Merking elementer etter dato kjøpt hjelper med dette også.

Beholdere

Bruk beholdere som var ment å lagre mat og mat bare. Selvom du rengjør en 5-gallon bøtte som en gang inneholdt noe annet enn mat, er det avgjørende at du linje det med en food-safe bag. Prøv også å ikke å forlate maten i poser Hvis maten ikke var ment å være lagret i dem langsiktig, insekter og andre skadedyr kan få i og forurenser det.