Faktaark For asbest taktekking

January 11

Asbest, et mineral kjent for fibrøs strukturen, var verdsettes høyt som holdbar byggemateriale. Fram til 1970, ble den brukt i en rekke formål, herunder taktekking.

Historie

Byggherrer begynte å bruke asbest i 1880, og fortsatte å bruke den fram til 1970, da det ble påvist å betydelig øke risikoen for en sjelden kreft kjent som mesothelioma.

Bekymringer med asbest taktekking

Selv om asbest er blitt en urovekkende ord, er asbest taktekking ikke faktisk farlig hvis asbest er merket som "basert." Denne tilstanden oppstår bare når Helvetesild brytes eller faller fra hverandre, slik at asbest partikler til frigis og angi mage eller lunger.

Asbest andre steder

Asbest taktekking er ikke alltid farlig, er et hjem som har en asbest taket sannsynlig å ha det andre steder, inkludert ytterkledning, fliser og isolasjon.

Opprettholde eller fjerne en asbest taket

Vedlikehold eller fjerning av en asbest taket kan være både kostbart og tidkrevende. Men kan det gjøres trygt hvis arbeidere følger OSHAS krav om sikker håndtering av asbest.

Helsemessige problemer med asbest taktekking

Personer som har hatt langvarig eksponering for asbest taktekking eller andre produkter bør være klar over det vanlige underskriver utvikle mesothelioma, inkluderer hoste, åndenød, pustende, væske i lungene og mage eller brystsmerter.