Fakta på Boxwood busk

December 16

Fakta på Boxwood busk

I vanlige boxwood (Buxus sempervirens) er en tett busk med mange grener og eviggrønne bladverket. Brukes i slike landskapsarbeid programmer som hekker og stiftelser, er boxwood en passende anlegg for bruk i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 8. Boxwood er helt tolerant for beskjæring, slik at du kan forme den og opprettholde sin form.

Funksjoner

Bladene på i boxwood utvikle overfor hverandre på kvistene. De er omtrent en tomme lang, læraktig i tekstur og mørk grønn ovenfor, men gul grønn på lavere overflaten. Boxwood blomster i April og mai, og mens blomstene er velduftende og tiltrekke bier, de er ikke spesielt dekorativ. Boxwood busker vokse mellom 5 og 15 fot høy, men kommer i kultivarer som modnes til mindre størrelser.

Lys krav

Boxwood håndterer full sol situasjoner, men bladene pleier å svi i sommervarmen eller endre til en farger i vinter i full sol. Delvis skygge er den beste innstillingen for boxwood, med bush mottar solskinnet om morgenen, men skygge på ettermiddagen. Økende boxwood i full skygge er mulig, men busker har mindre vegetasjon.

Vekstforhold

Finn boxwood i kjølig, fuktig og godt drenering jord hvis mulig best resultat; rot råtne oppstår i konstant våt områder som avløp dårlig. Busk, som er innfødt til Europa, Asia og nordlige deler av Afrika, gjør godt hvis jord er litt surt eller en litt alkaliske natur. Røttene av boxwood er så grunt at ingenting annet vil vokse under eller nær bush. Forbedre luftsirkulasjonen i busker ved å ta ut døde eller skadet grenene. Hvis det snør tungt, prøv å fjerne så mye som mulig fra boxwoods å unngå skade stammer og greiner.

Typer

Dusinvis av kultivarer av boxwood er tilgjengelige for bruk i landskapet. Elegantissima er en mindre form, voksende mellom 3 og 5 fot høy. Det fungerer godt som en lav sikring eller foundation plante. Vardar Valley, kaldt hardføre til minus 15 grader Fahrenheit, vokser mellom 2 og 3 fot høy. Variegata funksjoner flerfargede blader. Henry Shaw er en større sorten, men likevel håndterbart på mellom 5 og 7 fot høy. Graham Blandy er en smal, voksende 9 fot høy, men bare 2 fot bred.