Fakta om Virginia Creeper

May 26

Virginia creeper (Parthenocissus quinquefolia) er en woody vinranke mye mer attraktivt enn navnet tilsier. Innfødt å østlige Nord-Amerika, Virginia creeper har ulike bruker i landskapsarbeid, og det er tilgjengelig i sorten former. Virginia creeper vokser oppover i trær, til strukturer eller langs bakken, gi den allsidighet som du kan dra nytte for landskapsarbeid.

Geografi

Innfødt å de fleste av det østlige USA og med distribusjon utvide inn i Mexico, Virginia creeper overlever fra US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 9. Virginia creeper trives i fuktige jord med god drenering i naturen, men det også gjør godt i tørre jord og selv i steinstrender. Tolerante skyggen, foretrekker denne vine fortsatt et åpent, solfylt sted å vokse. Det tåler eksponering for salt, gjør det et levedyktig alternativ for kystområdene.

Størrelse og funksjoner

Virginia creeper vokser mellom 30 og 50 fot lang, klatre opp trærne, vegger, trellises, arbors og siden av bygninger med sine forgrening tentakler. Slike filtyper fra vintreets stilk fester seg til hva er hendig, ved hjelp av et inntaks-cup som limplaten på slutten av tendril som holder seg til et flatt underlag. Bladene er sammensatt, med brosjyrer arrangert som spre fingrene på en hånd fra ett sentralt punkt på en stilk. Tre til fem 4-tommers lang brosjyrer utgjør et enkelt blad. Virginia creeper blomstrer fra mai til August, men den grønn-hvite blomster, skjult av bladverket, er vanskelig å merke. Imidlertid generere blomster små blåsvart frukter i September.

Bruker

Den raske veksten av Virginia creeper gjør det et verktøy for å hindre jorderosjon på bakken. Når ingen strukturer er i nærheten, vokser vintreet på bakken, slik at det passer som bunndekkende. Missouri botaniske hagen foreslår å bruke den til å skjule stubber eller hauger av skjemmende rusk og steiner. Trene vintreet gjerder, trellises og vegger, og se den vokse, dekker dem i korte rekkefølge. Fallet løvverk av Virginia creeper gir det en dekorativ verdi, som bladene tur til farger som crimson og lilla. Dyreliv, spesielt fugler, spiser bær, og bladene gir et skjule sted for små pattedyr og fugler å ta tilflukt i.

Kultivarer

Parthenocissus quinquefolia var. engelmannii er en form for Virginia creeper som er forskjellig fra vanlig type, med mindre brosjyrer som endre til en bronse nyanse av rødt høsten. "Monham" er den vanligste formen for Virginia creeper utenfor de overordnede artene. Bladene av denne vine har flekker av cream, hvit og grønn, og de har en rosa fargetone. Begge former vokser saktere og til en mindre størrelse enn den overordnede vintreet.