Fakta om våren plante

February 26

Fakta om våren plante

Våren er det optimale tidspunktet for planting en rekke busker, trær, ettårige planter, stauder og frø, men før tilling jorden, er det viktig å vurdere dine spesifikke anlegget og ditt område klima.

Frost datoer

Frost datoer er område-spesifikk og anses å være den siste datoen i hvilke frost-skjemaer. Denne datoen er spesielt viktig når planting frø. Noen frø, som reddik, kan plantes snart etter frost mens andre frø, vannmelon, krever bakken være innenfor en varm temperatur før såing. Transplantasjon og starter kan normalt kjøligere temperaturer, men lese plant og seed's konvolutter og etiketter for å bestemme den beste tiden å plante.

Ettårige og stauder

Hardfør ettårige som alyssum, Ridderspore, calendula og valmuer er tåle lett frost og kan plantes på våren. Anbudet ettårige som salvie, marigolds og petunias bør plantes på våren eller tidlig sommer. Flerårige planter, som kommer tilbake år etter år, er plantet i vår etter frost fare har siste. Stauder krever tid å etablere røtter, så selv om våren og sommeren beplantning, de er ikke gunstig.

Trær og busker

Universitetet i Minnesota horticulturists anbefale planting pakket og nakne rot trær tidlig på våren. Andre trær kan plantes på våren eller falle. Før planting bare rot eller containerized trær, anbefales det at røttene undersøkes. Trær med rotsystem dårlig eller begrenset bør plantes på våren. Dette gjør at rotsystem en sjanse å utvikle før kjølig vær.