Fakta om Texas aske treet

November 12

Fakta om Texas aske treet

Texas Ask (Fraxinus pennsylvanica) er et lite tre native til kalkstein åser og daler i sentrale og nordlige Texas. Treet er preget av et tett forgrenet baldakin avrundet blader som viser strålende fallet løvverk. Texas aske er noen ganger dyrket som en skygge treet i varme, solfylte klima.

Utseende

Texas ash er en langsom voksende treet som kan nå opp til 50 feet tall i ideelle forhold, men det er mer sannsynlig å nå en maksimal høyde på mellom 25 og 30 fot. Treet produserer mørk grønn eller olivengrønn blader som har blek grønn undersides. Bladene presentasjon fantastisk høst farge, snu nyanser av oransje, rødt og lilla. Blomstene kommer våren og følges av 1 1/2-inch lenge winged frukt, kjent som samaras.

Omsorg

Texas ash er et egnet liggende tre for USDA soner 5a til 9a, vokser best i en lys, full sol plassering eller en delvis skyggelagt plassering. Texas ash er tolerante overfor et bredt utvalg av jord typer, inkludert sandholdig jord og leire jord. Treet er ikke kresen om pH, men den foretrekker alkalisk jord over surt jordsmonn. Texas ash er svært varme og tørke tolerant. Texas ash er mer tørke tolerant enn dens slutte slektning, det hvit Ask (Fraxinus Americana).

Bruker

Texas aske brukes ofte for landskapsarbeid i Texas og Oklahoma og kan dyrkes i lignende klima. Treet fungerer godt som en by gate treet, median eller parkeringsplass treet, takket være sin lave bekymre behov og toleranse for harde, urbane forhold. Texas aske krever lite vann og er tolerante av jord komprimering og luftforurensning. Treet gjør bedre i infertile, alkalisk jord enn i fruktbar jord.

Vedlikehold

Texas aske kan overføres av frø. Så frø høsten eller starte innendørs. Plante i fuktig, godt drenering sand eller perlite for en til to måneder ved en temperatur på ca 41 grader Fahrenheit. Unge er også tilgjengelig via barnehage handelen. Sjekk trær for vanlige skadedyr som bladlus og fjerne døde vekst med vanlig beskjæring. Gjødsle flere ganger i året i vekstsesongen å oppmuntre sunn nye vekst.