Fakta om Mango frukt, blader & trær

July 31

Fakta om Mango frukt, blader & trær

En erigert eviggrønne, mango treet er innfødt til Sør-Asia, spesielt øst India og Burma. Den første seedlings ble antatt å ha blitt plantet i Florida i 1833. Bringe tilbake visjoner av tropiske land, mango frukten er nytes frisk og i en rekke matvarer, alt fra gelé til juice.

Mango treet

Mango treet, Mangifera indica L., er medlem av Anacardiaceae familien - en gruppe som inneholder mange giftige planter tross spiselige naturen av mango frukt - og vokser til en gjennomsnittlig høyde på 30 til 100 fot. Det har en avrundet baldakin som kan nå 100 til 125 føtter ved forfall. Mango treet har lang lifespan, med noen eksemplarer kjent for å være levende og fruktdannelsen skal skje på 300 år.

Mango blader

Mango treet bærer blader i rosetter på tuppen av dens grener. Utgangspunktet gule, rosa, rosa eller rød, bladene blir til slutt en skinnende grønne på toppen og en lettere grønne under. Moden mango bladene er lang, alt fra 4 til 12 inches lang og opptil 2 inches i bredde. Til slutt, vokser tusenvis av røde eller gule blomster i levende, prangende klynger.

Mango frukt

Kvaliteten, størrelse og farge på mango frukten varierer. Noen frukt er runde, mens andre er ovale eller nyre-formet, med vekten varierer fra så lite som et par gram til 4 eller 5 pounds. Purdue University Department of hagebruk beskriver huden som læraktig, voksaktig eller glatt, med en massiv variasjon i farge, avhengig av variasjon. De kan være lys eller mørk grønn fjerne gul, gul-oransje, gul og rød-rosa eller rødmet. Nesten alle mango frukt er festooned med små svarte prikker.

Miljø

Noen varianter har en terpentin-lignende duft. Treet er ikke spesielt kresen når det gjelder typen jord det er plantet i. Det har lett, sandstrand loams til rød leire jord, med en ideell pH av 5.5 til 7.5. University of Hawaii anbefaler en godt drenert jord på en litt skrå stedet. Anthracnose sykdom er en bekymring for både blomster og frukt fuktig, høy-nedbør steder.