Fakta om lotusblomster

April 25

Fakta om lotusblomster

Med en nær majestetiske utvikling, lotusblomst er en uvanlig blomst der i århundrer, ulike kulturer og religioner har betraktet blomst som nesten mystisk. Mens det er rik på historie og symbolikk, i dag tar lotusblomst ofte rampelyset som en dekorativ blomst i mange vannelementer og dammer.

Farger

Lotus blomst blomstrer i flere farger, inkludert oransje, gul, hvit, rosa, blå og rød. I buddhismen har fire fargene en spesifikk betydning. Ifølge ReligionFacts symboliserer hvite lotus mental renhet og åndelig perfeksjon. Den blå lotus representerer visdom av kunnskap og fungerer også som et symbol på ånden erobre de fem sansene. Pink lotus er et symbol av Buddha, og rød lotus omfatter alle kvaliteter av hjertet, kjærlighet, lidenskap og medfølelse.

Åndelige betydningen

Buddhistene tror at lotusblomst representerer sine åndelig transformasjon, eller utvikling av sjelen, etter ReligionFacts. Buddhistene spor deres åndelig vekst fra en skummel begynnelse, gjennom en rensing i opplysningstiden. Tilsvarende en lotusblomst røtter begynner i gjørma, sin stamme deretter utvikler gjennom vannet og fullføre sin utvikling (bloom) i solskinnet. I kristendommen og hinduistiske religioner er lotusblomst forbundet med guddommelighet, ifølge Plantcare.com.

Medisinske egenskaper

Ifølge Plantcare.com, ble lotusblomst brukt for en rekke fysiske og med mentale lidelser. Det var vanlig å behandle feber, sår, eller å lindre smerte. Blomsten er også brukt til å behandle skadet eller syke dyr.

Kulinariske bruker

Mange deler av lotusblomst brukes for kulinariske formål. Frø, for eksempel kan spises i et mylder av måter, fra raw til kokt. I kinesisk kultur, er de brukt i dessert cheng teng. Tilsvarende er rotstokker brukt i supper, syltet eller kandiserte og fungerte som en dessert.