Fakta om hvitløk planter

June 12

Fakta om hvitløk planter

Hvitløk er sannsynlig native til Sentral-Asia og har vært naturalisert i Sør-Europa. Det er medlem av løk familien, produsere flere pærer i stedet for én stor pære. Mer enn 12 fedd utgjør et hode av hvitløk, som er dekket av en tynn, papery hud. Høyeste kvalitet hvitløk kommer fra store, ytre cloves. Der runde blader har en løk er hvitløk bladene flat.

Urtemedisin fakta

Hvitløk er brukt i urte medisin for å behandle en rekke forhold. Det har gitt å senke kolesterol og triglyserider, behandle herdet arterier og blodpropp, redusere kreft, øke immunitet, beskytte leveren, redusere blod sukker, behandle menstruasjonssmerter og idet en antibiotikumet. Det er også brukt som en aktuell behandling for vorter, calluses, øreinfeksjoner, muskler og nerve smerter og leddgikt. Hvitløk har ikke blitt evaluert av US Food and Drug Administration for sikkerhet, effekt og renhet. Alltid konsultere legen din før du bruker hvitløk til blodpropp eller diabetes, som det kan påvirke blodsukker og blodpropp.

Voksende fakta

Hvitløk trives i smuldrete jord høy i organisk materiale og frodig. Grunnforholdene er lik de av løk dyrking. Hvitløk trives når gitt årlig kompost og godt råtnet gjødsel programmer. Det må fuktig jord. Tørr jordbunnsforhold føre pærene skjemaet ujevnt, vil tung leire jord. Plante hvitløk planter tidlig oppfordrer blad modning før bulbing begynner, som stopper blad vekst. Planter med eldre blader og løvverk gi en større avkastning av pærer. Hvitløk har en av de største vekst sesongene av noen avling, tar ni måneder for å vokse å høste.

Høsting fakta

Hvitløk vokser raskt rett før innhøsting, så om du tørr jord litt en uke før innhøsting, ikke kutt den av raskere enn det. Avskåret den skulderbladet eller blomster stilker, etter at de krøller seg ned og før de rette opp for større pærer. Hvitløk er klar for innhøsting når bare fem eller seks av bladene er grønne. Løsne jorden nøye med en spade, forsiktig løft pære og rengjør jord fra røttene. Holde pærene i dårlig lys og bruker ikke vann på dem. Hvitløk pærer tørk godt når du binde dem i bunter av seks til 12 og henge dem fra solen. Trim blader 1/2 tommers over pære, trim røttene til ca 1/4 tommer lang, og fjerne jord fra hvitløk med tann pensel, shucking det første laget av huden. Lagre hvitløk i en nettoført pose i et område over 50 grader Fahrenheit.

Cooking med hvitløk

De to gruppene av hvitløk, hard nakken og myke halsen, varierer i størrelse og antall cloves. Hardt i nakken varianter som Rocambole, porselen og lilla Stripe har sterke og full smaker. Myk nakken varianter som artisjokk og Silverskin er større i størrelse, har mer fedd pærene og siste lengre lagret. Myk hals garlics har vanligvis en mild eller mindre kompleks smak enn hardt i nakken planter. Artisjokk hvitløk fungerer godt i krem supper, stekt eller eggretter. For å forberede hvitløk, suge den i lunkent vann i 15 minutter å gjøre peeling raskere. Merk også at du kan koke med hvitløk greener, sauteing dem med andre grønnsaker.