Fakta om geranier

April 24

Geranium er en nydelig og allsidig plante magisk verden. Innfødt til Sør-Afrika, noen geranium varianter er ettårige, mens andre er stauder. Mens geranier er kjent for sine vakre blomster, er det noen typer som er verdsatt for sine dufter. Blant velduftende geranier er rose, oransje, apple og peppermynte.

Botaniske detaljene

Geranium er for plantefamilie. I geranium familien er mange forskjellige arter. Foruten å være ettårige og stauder, inkluderer geranium familien skog villblomster.

Geranium blomst blomstrer hele sesongen i enkle eller doble blomster. Når dyrket fra frø, ta geranier fem måneder for å blomstre. Geranier brukes vanligvis som hengende planter, grensen blomster, senger planter, potteplanter og vindu aksenter.

Plant egenskaper

Geranier strekker seg fra seks inches til fire føtter. Vanlige sonal geranier brukes hovedsakelig som potteplanter og vokse 12 til 18 inches høy. Fargene på blomstrer varierer med rød, rosa, magenta, fiolett, lilla, hvit og laks de vanligste. Geranium bladverket er grønn, men under kjølige temperaturer et rødlig skjær vises på bladene.

Vanning og gjødsling krav

Selv om de er blomstrende planter, krever ikke geranier jord skal stadig fuktig. De bør bare være vannet når jorden blir tørr. Men som planter, geranier trenger næringsstoffer i form av gjødsel. Når plante geranier i bakken, gjødsle jorda med en gang utgivelsen blanding som har ekstra fosfor. Dette gjør at anlegget for å utvikle gode, sterke røtter. Befruktning bør fortsette i sensommeren.

Geranier vokser i beholdere trenger hyppigere feedings gjødsel siden Pottejorden vasker det bort. Samtidig, bør gamle vekst og døende knopper og blader pinched ut for å oppmuntre til ny vekst.

Økende krav

Den raskeste måten å vokse geranier er å starte med små anlegg i stedet for frø. Én plante kan produsere flere fire tommers borekaks som kan plantes enten innendørs i en pott, eller utendørs om våren etter de siste frost.

For en buskete geranium plante, kuttet stammer tilbake til ca 1/2 av deres vekst i våren. Geranier vokser best i delvis skygge i jord som drenerer godt og har en pH balansen mellom 6.0 og 6.5. Selv om geranier er hardføre nok til å tåle kjølig vær og vil fortsette å blomstre godt inn i høsten, kan de ikke overleve frost.

Helsefordeler

Geranium ulike Pelargonium odorantissimum inneholder essensielle oljer som gir en rekke helsefordeler. Hentet fra anleggets stilk og blader, brukes oljer som en snerpende å forbedre huden og musklene, som en cytophylactic å fremme sunn cellevekst og som en antibakteriell olje å hindre infeksjon i kutt og sår.

Andre bruksområder for geranium viktige olje er en deodorant, tonic, vanndrivende og en cicatrisant falme arr og andre steder på huden.