Fakta om duftende Geranium planter

November 15

Duftende geranier (Pelargonium spp.) dyrkes for sine blader, ikke sine blomster. Innfødt til Afrika, de kommer i en rekke dufter og vokse som ettårige i alle men US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 og 11, hvor de er flerårige. De er også vokst som potteplanter. Deres lukten kommer fra olje glands ved foten av blad hår; blåmerker eller knusing bladene utgivelser duften.

Bakgrunn

Opprinnelige duftende geranier hadde rose - eller sitron-scented blader. De ble oppdaget i det som nå er Sør-Afrika og tatt første til Nederland og England i 1600. Hybridizers begynte umiddelbart å produsere kors med nye dufter, og i slutten av 1800 og 1900, duftende geranier var alle raseri med Victorians, som har brukt dem som houseplants og tussie-mussies, små buketter av duftende blomster og blader holdt til nesen blokkere støtende lukt.

Vekst vane

Duftende geranier vokse 1 til 3 fot høy, utvikle woody stilkene idet de modne. Bladene er mer fint kuttet enn den typiske årlige geranium (Pelargonium x hortorum), som er dyrket for sine fargerike blomster. Unscented blomster av duftende geranier er klynger av små hvite, rosa eller lilla blomster, selv om noen har røde blomster. Klemming av tips av stilkene oppfordrer mer blad vekst og bushier planter.

Dyrking

Vokse duftende geranier som potteplanter i godt drenering potting jord i sterkt lys, som et vindu med en østlige, vestlige og sørlige eksponering. Utendørs, krever de et område som er utsatt for full sol, unntatt i et varmt klima område der trenger de skygge fra ettermiddagen sollys. De bør være vannet når deres jord har tørket; de tolerere ikke overwatering. Grave opp utendørs planter til overvintrer dem innendørs når natt temperaturer falle under 50 grader Fahrenheit, eller ta borekaks starte nye planter.

Dufter

Bladene av duftende geranier kommer i en rekke dufter, mandel og apple peppermynte og jordbær. Vanlige arter omfatter rose (Pelargonium capitatum og Pelargonium graveolens), sitron (Pelargonium crispum og Pelargonium citriodorum), lime (Pelargonium x nervosum), ingefær (Pelargonium x torento) og kokos (Pelargonium grossularoides).

Bruker

Bruke friske, grønne stilkene av duftende løvverk i buketter. Blader, frisk eller tørket, kan være lagvis i sukker å formidle smak og duft. Legg bladene til frukt punsj, eddik, gelé, salater og marinader. Bladene kan også brukes til å smaken varm eller avkjølt te. Rose-scented geranium blader brukes tradisjonelt til bunnen av kjelen når pund kake. Tørkede blader brukes i sachets og potpourri og duft badekar.