Fakta om bønne planter for barn

February 7

Fakta om bønne planter for barn

Bønne planter er de nest mest populære grønnsaker-tomatplanter er nr-for voksende i hjem hagen, ifølge University of Illinois. Plantene er kjent for å produsere spiselige frø, bønner, som er rik på fiber, protein og flere andre næringsstoffer. Disse bønner kommer i en rekke størrelser, men de fleste er form av nyrene, som er hvordan en av bønner fikk sitt navn.

Klassifisering

Forskere klassifisere bønne planter som belgfrukter. Belgfrukter, i motsetning til andre typer planter, vokser ikke frøene i frukt. I stedet vokse de frøene i lang strukturer kalles pods. I noen tilfeller som er tilfellet med grønne bønner, vil folk referere til disse pods som "bønner." Men er faktisk frøene av belgfrukter alltid i pods. Andre belgfrukter er erter, peanøtter og linser.

Planting

Bønne planter vokse i løpet av våren og sommeren og kan ikke overleve den kalde temperaturen i høst og vinter. Derfor bør du alltid plante bønne frø godt etter den "siste frosten" på vinteren, som er siste gang dugg fryser i morgen. Du kan fortsette planting bønne frø og høste bønner fra den resulterende planter, til begynnelsen av August. Etter dette tidspunktet kan plantene ikke har nok tid til å utvikle bønner før kaldt vær setter i. Som University of Illinois notatene, bør du alltid plante bønne frø tomme dypt ned i jorda.

Livssyklus

Hver bønne frø i en bønne pod har sin egen vanskelig ytre lag eller skall. Når du plante en bønne frø i jord og bruke vann. skallet av frø utvides og til slutt sprekker åpne. Bruker mat som er lagret i frø å generere energi, spredt røttene av bønne anlegget deretter i de omkringliggende jord, vann og næringsstoffer, mens stammen i anlegget heads up mot jordas overflate, på jakt etter sollys. Når bønne anlegget stammer brudd begynner jord, anlegget utvikler blader. På dette punktet, referer forskere til anlegget som en frøplante. Frøplante vil etter hvert vokse til en voksen plante og begynne å produsere blomster samt nye frø.

Typer

Det er to hovedtyper av bønne planter som folk vanligvis vokser: pole bønne planter og bush bønne planter. Pole bønne planter er klatring planter, som betyr de vil produsere flere, slangende grener som festes til og "klatre" langs stolper, trellises, latticework og andre strukturer. Sammenligning bush bønne planter er mer trelignende, og kunne vokse vellykket uten latching på objekter for støtte.