Fakta om Basswood trær

July 10

Også kjent som American linden, basswood (Tillia Americana) er en hurtigvoksende løvtre vanligvis dyrket for sine myke tømmer. På grunn av sin store, runde krone, er basswood også dyrket som en skygge treet i sitt opprinnelige område. Mange basswood kultivarer er tilgjengelige i barnehage handel; mange av dem er dyrket som urban street trær.

Utseende

Basswood vokser mellom 60 til 80 fot høy, produsere en spredning, avrundet kronen på toppen av en tykk, rett bagasjerommet. Treets løvfellende blader ordnes vekselvis og mellom 4 til 8 inches lang. Høst løvverk farge er unremarkable - vanligvis en nyanse av grønt, gult eller brunt. Treet blomstrer i slutten av juni til begynnelsen av juli produsere små, duftende, hvite blomster som tiltrekker hopetall av bier. Blomster følges av små, fuzzy nutlets.

Kultivarer

Kultivarer inkluderer kontinental appell, en smal treet som tilbyr blader med sølvfargede undersides; Boulevard, en populær gate treet med en Pyramideformet vane og grønne blader; og Douglas, en raskt voksende kultivar som tilbyr mørk-grønne bladverket. Vanligste basswood treet sorten er Redmond, en hybrid som vokser å være ca 60 fot høy med en 30-fots spredning. Treet produserer store grønne blader som gule høsten.

Kultur

Opprinnelig fra det østlige USA, basswood er hardføre US Department of Agriculture sone 4. Treet vil vokse i fullt sollys eller lys skygge, vokser best i jordsmonnet som er fruktbar og fuktig og dyp. Treet vil tolerere tung leire jord, men. Vanlig beskjæring er nødvendig å fjerne spirer som vises ved foten av treet. Basswood er overført av frø eller stiklinger. Kultivarer kan overføres av bud pode.

Funksjoner

Myk, formbare tømmer basswood treet er tatt for hånd carving, mens fibrøs indre barken kjent som bast brukes for veving kurver og mats eller gjøre tau. Basswood er kjent som bee tree gjennom sin evne til å tiltrekke bier i blomst. Honning kan gjøres fra nektar i treets duftende, hvite blomster.