Fakta for hvitløk plante & plukke

October 15

Fakta for hvitløk plante & plukke

Hvitløk, Allium sativum, har lenge hatt sin plass i kulinariske verden for smakstilsetning mat. Hvitløk vokser som en pære, som er segmentert i et dusin eller flere fedd holdt sammen av en tynn hvit hud.

Jord forberedelse

Hvitløk vokser i loamy jord med høyt innhold av organisk materiale som gjødsel eller kompost og full sol. Gjødsling er viktig for å oppmuntre veksten av hvitløk lyspærer.

Planting

Plante hvitløk i høst, slik at det kan få en start på root utvikling og har bedre vekst i våren. Plante fedd 3 til 5 inches hverandre og holde dem stående. Vent å dele pærer i fedd før rett før planting.

Vanning

Holde jorda fuktig, som tørr jord vil produsere deformert pærer. Vanligvis et gjennomsnitt av en tomme av vann en uke vil nok for god vekst.

Plukke

Høste i August ved å grave opp hvitløk pærer å unngå å skade anlegget. La pærer og stengler kur før lagring. Når tørr, kuttet av stammen en tomme ovenfor pære.

Lagring

Hvitløkfedd holde opptil sju måneder i lagring. Temperaturene kan variere, men hvitløk butikker best på 32 F med luftfuktighet rundt 65 prosent, ifølge Ohio State University forlengelsen.