Få orkideer å blomstre

February 23

Få orkideer å blomstre

Temperatur

Tro det eller ei, er temperaturen den viktigste faktoren i å få en orkidé å blomstre. Mens fleste orkideer trives i vanlig husholdning temperaturer, vil blomstrer bare skje hvis det er en forskjell i temperaturen mellom dag og natt. Dette betyr at det må være minst en 10 grad (og noen ganger mer, avhengig av arten av orchid) forskjellen mellom temperaturen på dagtid og temperaturen om natten, med lavere temperatur kommer om natten.

Lys

Andre trenger variasjoner i temperatur, orkideer riktig mengde lys å blomstre. De fleste innendørs orkideer gjøre godt med rundt fire timer med godt lys per dag. For å få denne mengden lys, plassere orkideer i nærheten av et vindu eller under kunstig voksende lys.Mens orkideer trenger direkte eller indirekte lys, de ikke kan få for varmt eller de vil raskt dør. Hvis de er plassert i direkte sollys i mer enn seks timer, vil de sannsynligvis mislykkes å blomstre og til slutt dør. Hvis din orkidé er på et sted som kan bli også het (inkludert under en oppvarming vent), må du holde det kjølig ved å øke sin fuktighet. Se avsnitt 3 å holde din orkidé fuktig.

Vanning og fuktighet

Orkideer er en effektiv lagring vann og vanligvis trenger bare å bli vannet en gang i uken. Faktisk overwater de fleste nybegynnere deres orkideer, som er en annen grunn mislykkes de å blomstre. Overwatering forårsaker rot råtne. Noen orkidé, som Cattleya og Dendrobium, liker å bli helt tørt før blir vannet igjen. Andre, foretrekker som den populære Paphiopedilum, deres jord å være litt fuktig på hele tiden, som kan nødvendiggjøre vanning to ganger per uke i stedet for bare én gang per uke.

Orkideer er luft anlegg, og de liker høy luftfuktighet. Hvis du har lav fuktighet i huset ditt, må du hjelpe din orkideer ved å legge fuktighet til luften rundt dem. Du kan gjøre dette ved misting din orkideer en gang hver morgen, eller med en fuktighet skuff. Fylle en grunne brett med steiner og bare 1/2 tommers vann, så sette orkidé anlegget på brettet. Anlegget skal berøre steiner og ikke vannet.