Evolusjonsprosessen av blomsterplanter

July 9

Evolusjonsprosessen av blomsterplanter

I moderne landskapet råde blomstrende planter, utgjør over 80 prosent av plantearter eksistert i dag. Millioner av år siden, men dominert landskapet så veldig annerledes, av treet-størrelse bregner, klubben Moser og først av planter. Blomstrende planter finnes ikke ennå. Skifte til dominans av blomsterplanter markerte en viktig endring for planteriket.

Utvikling av frø

En av de store utbygginger oppstår i anlegget utviklingen merket et stort skritt mot utviklingen av blomstrende planter: utviklingen av frø. Generelt, plante utviklingen flyttet mot økende uavhengighet fra vann. Frøet tillatt embryo forblir sovende inntil tilstrekkelig vann ble tilgjengelig for vekst. Det beskyttet og gitt ernæring for fosteret.

Tidlig planter - bevarte eksemplene som inkluderer bartre og ginkgo--ikke utvikle blomster. Med etableringen av planter, blomstrende planter fulgte.

Utviklingen av blomsten

Tidlig planter, avhengig av vinden å bære sitt pollen, gjør reproduksjon fortsatt vilje. Blomstrende planter utviklet måter å gjøre reproduksjon bevisst handling ved å tiltrekke pollinatorer som ville bære sitt pollen fra anlegg til anlegget. Blomsterplanter inneholdt også frøene i mors vev, en tilpasning som sammenfaller med en tilsvarende utvikling i dyreriket, med fremveksten av pattedyr. Blomsterplanter begynte sin vekst til dominans 132 millioner år siden og ble fremtredende i landskapet 65 millioner år siden.

Første blomstrende planter sannsynligvis utviklet seg fra planter som produserte en klebrig nektar å pollen holde seg til frøene. Som insekter ble avhengig av denne matkilde, de gjennomført pollen fra anlegg til anlegg, og disse planter som produserte de fleste nektar hadde høyere reproduktive rater. Fra dette utviklet blomster sannsynlig.

Tidlig blomstrende planter

Magnolia-lignende blomster var blant de tidligste blomstrende plantene å utvikle. I motsetning til nyere eksempler utvikle magnoliaer ikke tilpasninger for å maksimere mengden pollen båret av pollinators. Pollinerende insekter bumbled rundt blomsten, muligens børsting mot pollen inneholder anthers i sentrum.

En annen gammel plante gruppe fremdeles eksisterer var i dag Poales, en gruppe som inkluderer gress, samt planter som liljer. Monocot embryo inneholder et enkelt blad, og blader har parallelle vener. Noen gamle planter har disse funksjonene.

Moderne tilpasninger

Forholdet mellom planter og deres dyr pollinators utgjør utvalg av former, farger og dufter funnet i plante divisjon. I mange tilfeller coevolved av plante og sin pollinator, hver av dem utvikle tilpasninger som gjorde dem mer avhengig på hverandre. Farge og form av en blomst, for eksempel avslører ofte hint om sin pollinator. Fordi honeybees ser lilla farge godt, inkluderer bee pollinated blomster ofte lilla eller ultrafiolett markeringer, som det menneskelige øyet oppfatter. Blomster er formet slik at, som pollinator inn blomsten, det går unna med en maksimal belastning av pollen.