Eviggrønne busker i sone 5

January 6

Eviggrønne busker i sone 5

Vintrene i US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 5, med temperaturer til 20 grader under null F, teste mettle av busker. Brukes for slike programmer som lyste opp et kjedelig bygningen grunnlag eller plantet i grupper, kommer slike eviggrønne for landskapsarbeid i sonen i en rekke arter. Noen er Bredbladet evergreens, blomstrende under delen av vekstsesongen, mens andre er needled evergreens.

Asalea

De fleste typer eviggrønne asalea kan ikke vokse i en sone kaldere enn USDA sone 5. Kultivarer av eviggrønne asalea Girard Fuchsia og Martha Crimson, blomstrende i løpet av April og mai og voksing til håndterbare størrelser mellom 3 og 4 fot høy. En annen azalea sorten, hvit Cascade, har mai blomstrer og fungerer godt i grupper, som en prøven plante eller woodland gardens, siden den håndterer skyggefulle områder. Atlanta er en cultivar av fakkelen azalea for sone 5 kjent for sitt pulserende lilla-rød blomster og grønne blader.

Hollies

Ilex slekten inneholder mange typer hollies som er eviggrønt og vokser under forhold diktert av USDA sone 5's klimaendringer. En er amerikanske holly, et tre med flere sorten skjemaer som er, for eksempel Maryland dverg, store eller små busker, som Williams Hawkins. Tidligere vokser 3 fot, men sistnevnte kan være 15 fot høy. Blå Princess er en kvinnelig form for en holly hybrid som heter blå holly, med blå-grønne bladverket knyttet til lilla stammer, gi anlegget masse vinteren farge sammen med sin røde bær. Compacta er en kvinnelig inkberry eviggrøn, 4 fot og nyttig for landskapsarbeid i våtrom.

Cypress

I sin opprinnelige Japan, en hinoki cypress kan vokse til 75 føtter, men kultivarer av treet i busk form, som Hage, kan være så små som 18 inches. Dette gjør dem egnet som bonsai prøver eller passende USDA sone 5 for rock hager. Nana Gracilis er en cultivar 8 fot med mørkegrønne nåler. Den japanske falsecypress er en langsom voksende evergreen busk; Sitron tråd sorten tar opptil 20 år å vokse til 5 fot høy. Denne type har strålende gule nåler og orange-rød bark.

Hemlock

Skyggefull USDA sone 5 flekker støtte veksten av de kanadiske hemlock busker avledet fra mye større overordnede treet. Brandley vokser fra 30 til 36 inches høy og har samme flate eviggrønn nålene. Brandley er små nok til å være en hage busk, men kultivarer som Bennett, 5 fot høy, fungerer i busk kantlinjer og masse plantings. Genève, Jervis og Jeddeloh er andre kultivarer av dette evergreen. Jeddeloh har alternative navn Bird's Nest Hemlock fra små depresjon som ofte utvikler i midten.