Eviggrønne busker for solen

May 4

Eviggrønne busker gir helårig farge og visuell appell til noen landskapet. Tilgjengelig i en rekke høyder, busker kan passe i praktisk talt alle hage. Eviggrønne busker sport nåler eller brede blader. Noen tilbyr en overflod av blomster. Noen varianter vokse godt i beholdere; andre typer inkluderer evnen til å danne en tett personvern hekk. Evergreens trives vanligvis i full sol, med bemerkelsesverdig lite vedlikehold.

Lave busker som vokser

Wintercreeper euonymus (Euonymus fortunei) vokser i fullt sollys. Bred-leaf evergreen vokser til en høyde på 2 til 4 fot og en bredde på opp til 5 fot. Flere cultvars finnes som varierer i størrelse og tilbyr spraglete løvverk farger. Den vokser best i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 9. Den japanske hagen einer (Juniperus procumbens) vokser til en høyde til opptil 1 til 2 fot i full sol, og kan utvide opp til 5 fot bred avhengig av sorten. Det kan skryte året rundt blågrønne eviggrønne nåler. Busk tåler temperaturer ned en USDA sone 4.

Høye eviggrønne busker

Kinesisk einer (Juniperus chinensis) vokser i en konisk form til en høyde på 15 føtter, avhengig av sorten. Busk vokser opp til 18 inches per år. Det motstå ikke stimlet godt, men gjør en elegant prøven. Plante i fullt sollys i USDA sonene 4 til 9. Firethorn (Pyracantha coccinea) vokser til en høyde på 10 fot, men noen enkelte Sorter nå 20 fot. Det oppnår en bredde på opptil 12 fot. Busk har mørke, skinnende eviggrønne blader som hjelper utstillingsvindu rødaktig-oransje, rød eller gul bær som vises i klynger på busk i sommermånedene og fortsetter gjennom vinteren. Plante i fullt sollys i USDA soner 5 til 9.

Hedge Evergreens

En etablert hekk plante, tuja (bartrær occidentalis) vokser til en høyde på 30 fot og en bredde på opp til 10 fot. Det vokser best i fullt sollys og vil tolerere en rekke jord, men foretrekker fuktig alkalisk jord. Plante i USDA soner 3 til 7 for best resultat. Det tilbyr flat, skalere eviggrønne bladverket som bidrar til å utvikle en tett privat skjermen. Yaupon kristtorn (Ilex vomitoria) produserer skinnende grønne ovale blader, hvit vårens blomster og lyse røde bær. Den tåler trimming godt og vokser i en tett hekk. Busk vokser til en høyde på opptil 25 fot. Dverg kultivarer finnes som gjør lite, kanter hekker. Busk vokser best i USDA soner 8 til 10. Det tåler full sol også, men blir mer kompakt vekst.

Blomstrende Evergreens

Den kinesiske photinia (Photinia serrulata) når ca 10 fot. I vårmånedene produserer klynger av 8-tommers bred klynger av hvite blomster. Blomstene vises på tuppen av grener mot en bakgrunn av mørke eviggrønne bladverket. Tillat å vokse som en busk eller trimme i et tre med en enkelt stamme. Følgende blomstrende, lille røde bær klynger vises. Busk vokser best i fullt sollys i USDA soner 7 til 11. Oleander (Nerium oleander) vokser til en høyde på opp til 20 fot. Mange kultivarer finnes som tilbyr et bredt utvalg av blomster nyanser. Busk blomstrer året sporadisk. Den vokser best i USDA soner 8 til 10 i fullt sollys. Den tåler salt spray og nærings-fattig jord.