Er varmt vann Bad for planter?

February 17

Er varmt vann Bad for planter?

Varmt vann er ikke alltid bra for planter, men om det er avhengig av hvor varmt vannet er og hvor ofte varmtvann brukes på planter. Veldig varmt vann, så vel som svært kaldt vann, kan sjokk en plante. I de fleste tilfeller, lunken eller romtemperatur er vann best.

Effekter

Kontinuerlig vanner med varmt vann vil "kokk" en plante cellevegger, effektivt drepe dem og drepe planten. Planter med døde celler mister deres turgidity, og de vil over og dø.

Fordeler

Korte perioder vanning med varmt vann vil effektivt drepe mange anlegg skadedyr. De fleste planter tåler noen minutter av varmt vann "bad." Leve en potteplante i vann med en temperatur på ca 120 grader Fahrenheit i ca åtte minutter kan drepe insekter som oversiden, midd og skala uten skade anlegget.

Betraktninger

Mens ofte vanning med varmt vann er dårlig for planter, så vanner med iskaldt vann. Dette gjelder særlig for tropiske planter planter, som brukes i varmt og vått betingelsene for regnskogene. Derfor er det best å vanne plantene dine med vann som har komme til romtemperatur.