Er tulipaner ettårige eller stauder?

April 3

Er tulipaner ettårige eller stauder?

En av mest etterlengtede skilt av våren i hagen, tulipaner (Tulipa spp.) har opprinnelse i Vest-Asia men var bred mye av hollenderne. Vokser fra underjordiske pærer, er tulipaner flerårige planter så lenge jord og temperaturer er ideelt helårig. For blomst produksjon, pærer må få nok eksponering til kaldt om vinteren når sovende. Pærer må også replenished med mat, gjennom fotosyntesen, etter blomstring om våren.

Tulip pære levetid

Arter av tulipaner vedvarer som stauder. Tulip pære naturlig skaper mange små forskyvninger på sin base, kjent som bulblets. Som bladene eldre, produserer de næringsstoffer som brukes til å vokse bulblets, som deretter vokser og modnes, produsere blomster neste våren. Over tid blir en pære en klyngen av flere pærer; hver lyspære produserer en blomst.

Når man begynte formering og manipulerer tulip anlegget gener, tulip lyspæren levetid ble ofte oversett og trekk som ble blomsten størrelse eller farge mer attraktive. Moderne tulipaner er avlet for produksjon av blomster for enten hage seng eller tvinge i beholdere som gaver eller blomster. Hybrid tulipaner utvikle ikke bulblets godt og konsekvent tilbake ikke neste år.

Geografisk innsikt

Tulipaner - både ville typene og moderne hybrider - tendens til å opptre mer som stauder i kalde vinteren regioner med kjøligere, komfortable somre. Hvis temperaturen i våren og forsommeren blir for varmt for fort, varige ikke tulip løvverk lenge nok for å levere nok mat til pærene. Dermed unge bulblets er mindre og svakere og modne ikke til pålitelig produsere blomster neste år på mange områder i Sør. Tulipaner dyrkes i US Department of Agriculture sonene 4 til 8; og mest trives i USDA sonene 4 til 6. Færre kan tilpasses til varmere områder av USDA soner 7 og 8.

Hagebruk bruk

I områder der hybrid tulipaner ikke pålitelig stauder, fortsatt horticulturists premie tulipaner for vårblomst sengetøy viser. De få er plantet i høst, blomstrer om våren, opp og forkastet. Noen arter av tulipaner er bedre tilpasset den varmere jord i Sør og vokse som pålitelig stauder. Tulipa clusiana og Tulipa batalinii er to tulip arter som Edith Edelmann, bemerket North Carolina hage designer, vokser i hennes hage.

Avl innsikt

Noen tulipaner vokse ikke som stauder, uansett klimaet. Tulip oppdrettere produserer noen varianter som er designet for å produsere imponerende blomster, men bare for ett år. De er best egnet for engangs tvinge i containere eller årlige senger. Disse valgene produserer ikke bulblets og ikke motstandsdyktig mot vanlige jord sykdommer.