Er termisk gardiner eller Lamellgardiner bedre for rom temperaturkontroll?

March 2

Er termisk gardiner eller Lamellgardiner bedre for rom temperaturkontroll?

Generelt er termisk gardiner mer sannsynlig å kontrollere temperaturen i et rom enn Lamellgardiner. Men den viktigste avhengige faktoren er isolerende evnen til vinduet behandling. Det finnes måter loddrett binder gjøres å gi dem mer isolerende evnen.

Hvordan isolasjon fungerer

Air er en god isolator. Hvis du har et lag av luft fanget mellom to lag stoff eller vinyl, blir det en bedre isolator enn ett lag av samme stoff eller vinyl selv. Derfor noen type vindu behandling som har mer enn ett lag blir en bedre isolator enn noe med ett lag, og mer enn to lag isolerer enda bedre.

R-verdi: Måling for isolasjon

R-verdien refererer til evnen til et objekt for å motstå flyten av varme. Jo høyere r-verdien, mer isolerende en vare. Isolasjon du sette innenfor veggene eller i din tak trolig har en r-verdi et sted over 40. Vinduet behandlinger kan ha en r-verdi fra 0 til 5, om ikke alle vindu behandlinger har en vurdert r-verdi.

Hva gjør en Blind en god isolator

To funksjonene til en vindu blind påvirke sin r-verdi. Første, flere lag betyr mer isolerende evnen. Lamellgardiner laget av PVC vinyl eller en enkelt lag av fabric isolerer ikke og loddrett bindinger som har vanes med en lomme av luft i midten. Den andre funksjonen påvirke r-verdi er hvor tett blindene passer mot vinduet. Siden vanes av Lamellgardiner er ment å dreies, må de rom for å gjøre dette. Bredere vanes må monteres lenger fra vinduskarmen og vil derfor etterlate et større mellomrom når lukket. Lamellgardiner kan ha en r-verdi til nesten 4.

Hva gjør en gardin en god isolator

Som med persienner, vil antallet lag og kvaliteten på stoffet en termisk gardin er laget av påvirke r-verdien til gardiner. Termisk gardiner er laget med flere lag slik de har denne kvaliteten innebygd, men enkelte varianter vil ha et utvalg av R-verdier. Måten teppet passer i vinduskarmen er en annen faktor. Noen gap rundt kanten vil senke gardinens evne til å tilstrekkelig isolere vinduet, så best er en gardin som sitter rundt alle sidene på vinduet. Vinduet quilts og draperies kan ha en r-verdi på anywhere fra 3 til 5.

Andre faktorer

Windows kan lekke varme fordi air kan gå rundt dårlig utstyrt glass. Fuger og weatherstripping kan redusere problemet. Doble vinduer har mer isolerende verdi enn én-vindusrute, på grunn av lag luft mellom de to rutene. Isolerende gardiner eller blindene kan øke isolerende verdien av vinduet, men vil ikke hindre en kladd som kan løses ved fuger eller weatherstripping.

Best bruk av vinduet behandlinger

Enten du har gardiner eller persienner, fungerer de ved å hindre overføring av varme. Om vinteren, du vil ikke varmen fra innendørs å lekke ut, men du vil solens varme i. Så det er best å holde gardinene eller blinde åpne på solfylte dager, og Lukk dem om natten for å forhindre varmetap. Hvis det er bitende kaldt ute, kan du holde dem stengt hele tiden, spesielt på Nord-mot Vinduer. Om sommeren er det nettopp motsatt. Lukk blinds eller windows på dagtid, å holde varmen ute. Hvis du ikke har air condition, åpne vinduer natten å la avkjøle natten luften.