Er solsikker dårlig for jord?

August 21

Solsikker er ikke dårlig for jord der de vokser. Faktisk, i de fleste tilfeller tilbake disse lyse og vakre blomster faktisk makronæringsstoffer de tar fra jorda. Solsikker også redusere pest problemer som corn borer og soyabønner cyste nematoid, og de kan hjelpe rydde opp jord som er blitt forurenset av eksponering for kjernekraft lekkasjer.

Makronæringsstoffer

Alle planter trenger visse makronæringsstoffer å vokse; solsikker krever nitrogen og fosfat potash. En studie publisert i alternativ feltet avlinger håndboken konkluderer at kravene til en solsikke avling på jord makronæringsstoffer ikke er så stor som mais, hvete og poteter. Videre tilbake meste av næringsstoffer fra jorda med solsikke stover, tørrfisk stilker og blader av brukte avlingen.

Skadedyr

Solsikker kan også forbedre jord ved å løse visse pest problemer. For eksempel kan å legge solsikker til en eksisterende vekstskifte utrydde problemer som corn borer, pest til korn avlinger generelt og mais spesielt. Solsikker også redusere problemer med soyabønner cyste nematode, en liten parasittiske rundorm som kan ødelegge avlinger av angriper røttene av soyabønner.

Dekontaminering

Den mest oppsiktsvekkende positive virkningen av solsikker på jord, men var mye omtalte i 2011 når en Japan Aerospace Exploration Agency gruppen anbefalte at solsikker bli plantet rundt Fukushima nr kjernekraftverk å rense jord. Mens anbefaling er gjennomsyret av kontrovers, er teorien at solsikker vil fjerne radioaktivt cesium fra jorden. Det er en historisk presedens for denne ideen. Etter 1986 miljøkatastrofen i Tsjernobyl, ble både solsikker og voldtekt blomster plantet for å rense jord.

Økende

Som de fleste planter billettpris solsikker bedre inne sunn, godt drenert jord. Solsikker er praktisk og kan vokse i mindre enn ideelle forhold, selv om de kan bære mindre blomster og har kortere stilker. Mens mange gartnere vokse disse lyse blomster for deres utseende, er de blitt en viktig landbruket beskjære for både oljefrø og fuglefrø. Fordi solsikker har en kortere vekstsesongen enn mange andre avlinger, og tåler ganske tørr jord, er de sett på med interesse av bønder å diversifisere sine vekstskifte.