Er skjønneste påskelilje ettårige eller stauder?

November 22

Er skjønneste påskelilje ettårige eller stauder?

Hver våren en ny gruppe med påskelilje (Lilium longiflorum) kommer akkurat i tide til ferien navnebror. Selv om mange behandle dem som ettårige, sier nettstedet blomsterhage pærene de er flerårige i US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 4.

Tidsramme

Profesjonell barnehager er eksperter på å tvinge skjønneste påskelilje å blomstre rett før påske, om den faller i mars eller April. Som en flerårig, vil sannsynligvis ikke din påske lilje blomstrer til juni eller juli året etter.

Prosedyre

Hold din potteplante i huset direkte sollys i et rom som er ca 65 grader og fra utkast eller oppvarming kanaler. Fjern folie eller plast casing rundt potten når du vann anlegget for å unngå drukning din lily. For å nyte din påske lilje som en flerårig, plante pærene sent på våren når det er fare for frost over. Plante pærene om lag 3 inches under jorda og 12 til 18 inches hverandre.

Ekspert innsikt

For å sikre at din påske lilje overlever i et år i kaldere områder, kan du beskytte det gjennom vinteren. Texas Agrilife omfattende tjenesten anbefaler en mulch halm, barnåler, blader, bokser og poser; fjerne når anlegget spirer våren.