Er polyuretan klart utførelser for utvendig bruk?

January 27

Er polyuretan klart utførelser for utvendig bruk?

Huseiere ønsker ofte å viser skjønnheten av kvalitetstre på ytterdører og trim med en klar finish. Dette kan forårsake problemer hvis du bruker feil type polyuretan. Mål vil ikke holde seg til solen og vær, krever enda en refinish jobb. Polyuretan kan brukes med hell utendørs hvis den har riktig ingrediensene. Se etter en finish med tilsetningsstoffer for ultrafiolett beskyttelse. Etiketten skal si for utvendig bruk så tørket mål vil flex i voksende og kontraherende treet.

Polyuretan

Polyuretan er en klar finish, kan det gi ut skjønnheten av tre. Et populært valg for skap og trim, beskytter det også tre. Utvendig polyuretan inneholder polyuretan harpiks, en flatting agent som reduserer glans, ultrafiolett Absorbent og løsemidler. De fleste polyuretan vurdert for utvendig bruk blir oljebaserte. Ikke forsøk å bruke en indre polyuretan utenfor fordi mål vil løsner svært raskt.

Ultrafiolett motstand

Klar ferdig har ikke holdbarheten av maling. Klar finish som lar de tre korn å vise gjennom også kan skadelig sollys. Ultrafiolett blokkerer kan få vanskelige. De fleste formuleringer bruke fint bakken metalliske stoffer som er gjennomsiktig til synlig lys, men reflektere ultrafiolett lys. Titandioksid blir ofte brukt til dette formålet. Ultrafiolett absorberende forbindelser absorbere stråler og slipper den som varme. Verken tilsetningsstoff er 100% effektiv. Hvis du vil blokkere ultrafiolett lys mer effektivt, må flere sperring forbindelser. Men å legge til flere ville gjøre den ugjennomsiktig som maling.

Fleksibilitet

Tre utvides og kontrakter med fuktighet, vind og temperatur. Utvendig polyuretan må har den rette kombinasjonen av oljer og harpiks så finish vil flex med tre. Selv med spesielle tilsetningsstoffer, Minwax anbefaler recoating en gang i året. Hvis overmales mens gamle finish er fortsatt i god stand, trenger du bare å fjerne fett og smuss, sand og tørke ned med mineral ånder å utarbeide overflaten.

Betraktninger

Mens utvendig polyuretan er tilgjengelig i både olje og latex, finner kyst entreprenør at av vann-baserte versjoner bare ikke holde opp og olje-versjoner. Mengden av UV protectant i polyuretan påvirker holdbarhet. Produsenter vakt denne informasjonen, slik at du ikke vet om det er sjenerøs eller bare en dråpe eller to. For best resultat, stokk med en god merkevare og ta hensyn til dekning og antall strøk informasjonen på etiketten. Anbefalte dekningen tar hensyn riktig mengde ultrafiolett protectant for tre. Rør polyuretan før og under program å jevnt distribuere ultrafiolett-blokkerende ingrediensene.