Er organisk eller uorganisk gjødsel mer effektivt på plantevekst?

September 15

Organisk gjødsel

Plantevekst er avhengig av riktig næringsstoffer tilgjengelig for planter som kan oppnås med hell med organisk gjødsel, ifølge Utah State University. Organisk gjødsel øke organisk materiale i jord, fører til bedre jordegenskaper og dermed bedre næringsstoffer levering for planter. Ulemper av organisk gjødsel inkluderer høy salt nivåer som brenner planter når anvendt for tett. For lite nitrogen kan forårsake lavere vekst i planter, også.

Uorganisk gjødsel

Fordelene med uorganisk gjødsel inkluderer rekke tilgjengelig og bestemte nivåer av næringsstoffer som svovel eller jern. Uorganisk gjødsel kan ikke gi informasjon om beløpene i slike mineraler i sin sammensetning på grunn av store variasjoner. Uorganisk gjødsel kan inneholde plantevernmidler som vil understreke eller drepe grønnsaker og blomster, ifølge Utah State University.

Bunnlinjen

Om en gjødsel er organisk eller uorganisk har ikke nødvendigvis innvirkning veksten anlegget. Test din jord å avgjøre behov for næringsstoffer og velge gjødsel basert på næringsstoffer det gir, som anbefalt av University of Utah.