Er natt crawlere bra for hagen?

June 20

Er natt crawlere bra for hagen?

Natt crawlere er store meitemark som er avgjørende for sunn jord i hagen og på gårdene. De er ikke innfødt til USA; de vanligste artene, Lumbricus terrestris, kommer fra Europa. De gjennomsnitt ca 6 inches lang, men noen ganger nå 14 inches. Navnet kommer fra sin metode for fôring: i motsetning til andre ormer, natt crawlere kommet til overflaten av jord natten for mat.

Hi

Natt crawlere er dypt-Hi ormer som bygger loddrett Hi så dypt som 6 fot. De trekker løv og andre anlegg rusk fra overflaten av jorden til sine burrows, hvor den forfaller. Dette fordeler hager ved å skape dyp kanaler for vann, luft og røttene å trenge trekker næringsstoffer dypere i jorden, der de er tilgjengelige til røtter.

Støpegods

Natt robotsøkeprogrammet støpegods er rike på næringsstoffer, som er mer tilgjengelige for planterøttene fordi de har vært nedbrutt under deres passasje gjennom ormen. Støpte inneholder fosfat, potash, nitrogen, magnesium og kalsium, alle nytte for planter, i mye høyere konsentrasjoner enn jord alene. Natt crawlere også spise bakterier og sopp som kan skade planter, men gjengis ufarlig ved å passere gjennom ormen kroppen.

Aktivitet

Natt crawlere er mest aktive når været er kjølig, våren og høsten. Når været er også het eller også kulden, kaster de dypt inn sine burrows. Sammen med fôring på overflaten av jorden, kompis ormer over bakken natten også gjør dem lett bytte for fiskere med lommelykter.

Oppmuntrende natt crawlere

En mulch av flis, tørr gresset, hakket blader, halm eller kompost vil oppmuntre natt crawlere fordi det gir mat og regulerer jord temperaturen. Unngå bruk av syntetiske gjødsel, plantevernmidler og soppmidler i hagen, som de vil påvirke meitemark samt skadedyr. Fordi tilling forstyrrer jord strukturen, til en hage seng bare én gang å etablere det, grave og Luke for hånd.