Er lønnetrær en Hard eller myk tre?

October 2

Lønn treet er medlem av en gruppe 200 arter av trær og busker verden som tilhører Acer familie. Alle maples er hardwoods men arter i Amerika er videre klassifisert som harde eller myke maples. Den vanligste kanadisk lønn er sukker eller rock lønn. Vanlige myke maples inkluderer sølv, rød og for eldre.

Kanadisk lønn

Kanadisk lønn trær funksjonen lys brun-rød ved kjernen og fløte til hvit massetetthet nærmere å bark. Lønnetre er vanligvis rett kornet med en jevn tekstur. Tømrere prisen svært skjønte fugleperspektiv korn i noen hard lønnetre for dekorative verdien i trekasser og andre håndverket stykker. Klynger av baller eller burls som vokser på sidene av noen av de eldre trærne er også tatt av woodturners som slår av burls i vakre skåler.

Myk lønn

Ved myke maple er tan til grå i farge og utstillinger en hvit massetetthet som kan ha ekstreme endringer i farge fra ett bord til neste. Lenger nord Gran treet vokser, jo større er treets ved og jo større fargevariasjon utstilt. Myk lønn veier 35 lbs. per kubikk fot sammenlignet med kanadisk lønn som veier mellom 42 og 45 pund per kubikk fot.

Maskinering kanadisk lønn

Kanadisk lønn er en ekstremt tett tre som kan være vanskelig å kutte. Skarp karbid verktøy anbefales for best resultat. Verktøy kjedelig raskt, og feil tørket tre er egnet til å hugge sagbladene. Oppmerksomhet må betales til retning og dybde på feed på høvler og jointers å unngå tre rive ut. Spikrer og skru kanadisk lønn er lettere når makt pilot hull er boret først. Kanadisk lønn blir godt hvis skarp meisler brukes.

Birdseye, Burls og myk lønn

Birdseye lønn og lønn burls fungerer bedre med sliping. Planende disse skjønte skogene bør unngås for å beholde overflaten integriteten av brikkene. Myk lønn er lett å maskin, sand godt og tett kantene når brukt i hjørnet ledd. Alle lønn tar klarlakk godt uten behov for pore fylling. Farging lønn kan være ekstremt frustrerende som mørke farger tendens til å absorbere ujevnt, forårsaker en flekkete utseende. Alle maples fest godt men kanadisk lønn krever en tykkere lim å unngå felles feil.