Er Liljekonvall giftige for dyr?

July 1

Er Liljekonvall giftige for dyr?

Lily av dalen (Convallaria majalis) er giftige for Domestiserte dyr, inkludert katter, hunder og hester, ifølge American Society for det forhindrer av grusomheten å dyrene (ASPCA). Siden alle deler av anlegget er giftige, bør du ringe en emergency veterinær hvis du mistenker at din pet har kommet i kontakt med dette anlegget.

Anlegget informasjon

Lily av dalen er webdel Liliaceae (lilje) familien, som inneholder forskjellige giftige planter, for eksempel dag, påske, calla, asiatiske, herlighet, japansk, oransje dag, rød, rubrum, påske, tiger og tre liljer. Liljer anses en av de farligste plantene for kjæledyr, ifølge ASPCA. Native til Eurasia, den lily av dalen er en flerårig urt med to til tre basale eller basisnivå, blader. Blomstene er hvite og klokkeformede og dukke opp i en ensidig, duftende klynge. Frukt er uvanlig, men vises som en rød bær.

Giftige prinsipper

De primære giftige stoffene i Liljekonvall anlegget er cardiac glykosider (cardenolides) og saponins, som finnes i alle deler av anlegget, inkludert blomster, frukt og blader. Andre giftstoffer i anlegget inkluderer convallarin, convallamarin og convallatoxin. Anlegget er giftige hvis ingested av mennesker, men bare hvis spist i store mengder.

Symptomer

Hvis din pet har svelget helst Liljekonvall anlegget er symptomer på giftige reaksjon oppkast, lavt blodtrykk og uregelmessig hjerterytme. I ekstreme tilfeller inntreffe hjernen komplikasjoner, inkludert forvirring, koma og beslag. Hos mennesker inkluderer giftige reaksjoner magesmerter, diaré og uregelmessig eller langsom puls.

Løsninger

Unngå å holde en Liljekonvall anlegg innendørs hvis du egen pets. Hvis du har utendørs kjæledyr, må du fjerne alle Liljekonvall planter fra din hage eller hagen. Kontakt en emergency veterinær umiddelbart hvis du mistenker at din pet har inntatt lily av dalen. Hvis mulig, samle del av anlegget for identifikasjon, samt noen av kjæledyret Spy.