Er jern avløp rør dårlig?

July 26

Selv om mange bolig rørsystemene fortsatt bruke støpejern avløp, synes det mer homebuilders flytter bort fra og mot PVC rør i stedet. Mens støpejern har noen ulemper, er det ikke nødvendigvis dårlig. Det er noen situasjoner hvor støpejern rør kan være et bedre alternativ.

Korrosjon

Hovedårsaken til erstatte støpejern symptomer, enn kostnader, er at det ikke er motstandsdyktig mot korrosive materialer. Hvis pH-nivået inne i røret faller under 4.3, kan indre av rørene korrodere. I de fleste kloakk distrikter, men er ingenting med pH under 5 ment å bli dumpet ned avløp eller inn avløpsnettet. Støpejern krever behandling hvis jord som er sterkt alkaliske, men i USA, er det noen jord som er korrosiv kastet jern. Plastrør brukes ofte hvis jord utgjør et problem for støpejern rør, men dette kan bli skadet av syrer, løsemidler og petroleumsprodukter. Væske over 160 grader Fahrenheit kan også skade PVC eller ABS rør, men er ikke et problem for jern systemer.

Holdbarhet

Støpejern rør brukes i stedet for PVC i installasjoner hvor vekten er en faktor. Ifølge støpejern jord Pipe Institute støtte en jern rør 4 inches i diameter rundt 4,877 pounds per lineær foten. Det er også veldig stive, så det ikke bøye under belastning. Plast kan bøye, selv om litt, og dette kan blokkere strømmer og legge press på avløp leddene. Installere plast rør, må byggherrer følge en standard grøft bredde, sengetøy krav og komprimering priser. Dette er ikke nødvendig med støpejern, så i situasjoner der plastrør standarder ikke kan oppfylles, jern rør er et alternativ.

Stille

Støpejern rør er ofte funnet i kommersielle og high-end boliger rørsystemene. Disse områdene bruker støpejern til tross for den høye prisen fordi det er stille. Tettheten gjør det å dempe lyden av vann beveger seg gjennom, og gummi pakninger som delta rørene ytterligere redusere vibrasjon. I kommersiell VVS er dette viktig, fordi bedriftseiere ikke vil kunder eller klienter høre det indre arbeidet i bygningen hver gang de er i lokalene.

Ekspansjon og sammentrekning

Støpejern er ofte brukt i stedet for ABS eller PVC for jord rørene fordi den har en lav sats for ekspansjon og sammentrekning. AB og jeg støperi siterer jerns ekspansjon og sammentrekning priser på ca 1/4 tommers per 50 fot med rør, med en temperatur svingninger på 70 grader Fahrenheit. Dette er nesten lik betong og stål. Plastrør kan utvide mer enn 2 inches og krever ekspansjonsfuger for går på mer enn 30 fot. Ekspansjonsfuger kreves ikke for jern jord rørsystemer.