Er hussopp farlig?

October 24

Selv om vi ser ofte bare hussopp som en rustikk funksjon i eldre boliger og trevarer, kan det være svært farlig hvis venstre ubehandlet. Hindre hussopp krever overvåking hjemme for vannskader.

Identifikasjon

Hussopp fare skjer når tre utvikler en viss sopp som overlever og spiser den strukturelle integriteten. Utfallet av utvikle sopp er et tørt og sprøtt utseende, derav navnet "dry rot," Ifølge entomolog Jack DeAngelis.

Misforståelser

Farene ved hussopp forveksles ofte med farene skyldes termitter og andre tre-spising skadedyr, rapporter DeAngelis. Skadedyr spise bort på tre, mens sopp svekker det.

Effekter

Hussopp sopp er kjent for å svekke plankene på strukturer som terrasser, fører til kollapser som kan alvorlig skade eller drepe mennesker, rapporter Charles Smith for San Francisco Gate.

Behandling

Når tre utvikler en ukontrollerbar mengde hussopp sopp, bør en soppdreper som borsyre brukes på veden. Dette har fordelen av drepe mange skadedyr.

Forebygging/løsning

Den beste måten å forhindre faren for hussopp skader er å redusere i hjemmet. Vanlige kilder vann for sopp omfatter utett rør og brutt grunnlaget som satt tre i kontakt med jord.