Er gummi en god isolator?

December 27

Er gummi en god isolator?

Tidlig elektrisk forskere risikerte ryggraden-tingling suksess eller fiasko for livstruende mens perfeksjonere likestrøm generatorer og vekselstrøm overføringslinjer. Begrepet isolatorer slutt gjorde offentlig forbruk av elektrisitet sikker og pålitelig. Ikke-metall materialer som gummi var blant de første isolatorer, plugger, wire dekker, overføring tårnet armer og bytte deler.

Naturlig gummi

Gummi kommer fra tett saft av ekte gummitre treet. Treet, opprinnelig innfødt til regnskogen i Amazonas, ble importert til regnskogen i Sørøst-Asia, der det ble en stor avling. Selv om naturgummi isolerer godt, varme gjør det og kalde gjør det stive eller sprøtt. En amerikaner, Charles Goodyear, oppdaget en prosess som kalles Vulcanization, som kombinert rå gummi, svovel og varme som stabilisert gummi over et bredt spekter av temperaturer.

Historie

Under siste del av 1800-tallet og første kvartal av 1900-tallet gitt gummi store formuer for plantasjeeiere som leverte dekk beslutningstakere og det økende antallet bruker for strøm. Gummi gitt isolasjon for tidlig bilmotorer, noen som fortsatt opererer i amerikanske byer som Chicago og New York på utgivelsestidspunktet. Gummi var mye brukt til å isolere ledninger og Hvitevarer produsert ved århundreskiftet av oppfinneren Thomas Edison og vekselstrøm utvikler Nicholas Tesla. Gummihanske, patentert i 1933, beskyttet forskere og arbeidere.

Syntetisk gummi

Tilførselen av materialet kontrakt alvorlig med japanske utvidelsen til Sørøst-Asia og Stillehavet under andre VERDENSKRIG. Fordi gummi var så viktig kommunikasjon og transport, men produsert forskning syntetisk gummi en rekke materialer til bruk i apparater, kommunikasjon og transport. En rekke oljebaserte syntetisk, inkludert neopren, silikon og andre, isolerer også mot varme og kulde. Dominans av syntetiske elastomer gummi ble endelig brutt av oljekrisen i 1970, og av den, naturgummi hadde gjenerobret nesten 40 prosent av markedet.

Bruker

Ved slutten av 1900-tallet, ble nesten 85 prosent av verdens naturgummi igjen produsert i Sørøst-Asia. Gummi og dens elastomerer brukes som isolatorer apparater, kabling og verneklær, inkludert hansker og støvler for de som arbeider med elektrisitet. Svart gummi også er viklet rundt tilkoblinger, og ledninger som tape-støttet tape. Gummiføtter isolere stigen baser og gummi tepper dekket ledninger for mannskap som reparerer storm-herjede kraftledninger. Selv om elastomerer gir en ikke-allergifremkallende alternativ til de følsomme for latex, fortsatt gummi den overlegne isolator for mange programmer.