Er fjerning av is demninger på taket nødvendige?

November 28

Er fjerning av is demninger på taket nødvendige?

Taket og tak skade kan føre på grunn av is dammer. Når isen demninger har dannet, er det vanskelig å effektivt fjerne dem hvis temperaturer fortsatt under frysepunktet. Hvis venstre unremoved, langsiktige kan strukturelle og helsespørsmål Passes. Forhindre dem er i første omgang det mest effektive forebyggende tiltaket.

Årsaker

Is demninger oppstå når temperaturen er på eller under frysepunktet, er det snø på tak, og forskjellige temperaturer finnes på samme taket overflaten. Varm luft som unnslipper gjennom de høyeste punktene av en taket topper, smelter snøen mot toppen av taket. Vannet deretter går ned takets pitch og re fryser som den møter både luften kaldere og kaldere lavere overflaten av taket. Dette fører til hinder for noen vann prøver å rømme, og resultatet demningen fortsetter å vokse som denne prosessen fortsetter.

Potensiell skade

Is dammer som forblir ukontrollert og fortsetter å vokse kan forårsake betydelig rennesteinen, tak og taket skader til hjem og strukturer. Vekten av isen kan føre til sammenbruddet av taket kanter og taket. Snø og is som fortsetter å smelte bak demningen kan lekke gjennom tak og på tak nedenfor. Mold og mugg kan utvikle og bygge opp som følge av lekkasjer og fortsette å utgjøre en helserisiko hele året.

Hvordan fjerne is dammer

Når isen demninger har dannet, gjøres en vurdering av alvorlighetsgrad å bestemme mottiltak. Hvis temperaturen fortsetter å stige, må du ikke. Hvis de trenger å bli fjernet, bør det gjøres nøye. Noe snø som fortsatt på taket bør fjernes på en slik måte slik at ytterligere is reg. forhindres. Kanaler bør kuttes i isen demninger tillate smeltevannet har en vei å flukt. Dette kan gjøres ved chipping, men er mer enkelt med en strøm av vann fra en slangen.

Forebygging

Tilstrekkelig ventilasjon og tilstrekkelig isolasjon er de beste tiltakene for ødela utviklingen av ice dammer. Bjelkelaget og ridge ventilasjon som går langs hele span av taket kan være en måte å motvirke naturlig mange forhold som favoriserer utviklingen av ice dammer. De beskytte overflaten av taket kule slik at den første Smelt ikke finner sted. Tilstrekkelig taket isolasjon minst 12 inches i dybden, med en r-verdi på 38, er også effektiv i forebygging av isen buildup på takene.