Er fire O'Clocks stauder?

May 25

Fire (Mirabilis jalapa) er en varmekjære plante med trompet-formet rød, gul, lilla, rosa eller mahogni blomster som åpner sent på ettermiddagen. Blomsten avhenger av sommerfugler for pollinering. Fire klokken, som vokser fra underjordiske knoller, er flerårige i varme klima, men overlever bare med spesialbehandling i kjølig klima.

Hardførhet-soner

Fire er en øm flerårig, betyr at anlegget ikke tolerere kaldt vær. Andre anbudet stauder inkluderer dahlia, canna lily, impatiens, coleus og tuberous begonia. Fire er flerårige i US Department of Agriculture hardførhet soner 10 og ovenfor, som betyr at fire kan overleve temperaturer så lite som 30 grader Fahrenheit med riktig pleie, men vil bli drept av kaldere temperaturer. I borderline klima av 8 og 9, fire er ofte winterized i bakken. I kaldere klima lagres fire o'clock's lange knoller vinteren.

Winterizing fire

Fire overlever i bakken med en god beskyttende vinter dekker i hardførhet soner 8 og 9. Slik winterize anlegget, vann jord dypt nok til å mette knoller før den første frosten høsten. Klipp av tørr og døde vekst til innen 3 inches av bakken etter bakken fryser, deretter dekke anlegget med 4 til 5 tommer mulch som strå, barnåler eller tørr, hakket blader. Unngå å bruke vått løv som gressmalingsklaffen, bladene blir komprimert og hindre vann og luft fra å nå knoller. Fjerne mulch idet skudd rote gjennom det våren.

Grave fire O'Clocks

Fire o'clocks har solid underjordiske knoller som gjør dem velegnet for overwintering og nyplanting våren. Til overvintrer, kutt planter tilbake til 3-4 inches over bakken etter bladverket er nipped av lett frost. Grave knoller nøye med en hage gaffel. Grave dypt, som den gulrot-lignende knoller kan måle mer enn 12 tommene i lengden.

Lagre knoller

Skyll knoller med en hageslange, og plasser dem i en skyggefull, godt ventilert sted tørke i to uker. Begrave knoller i en papp boks fylt med torv mose eller vermikulitt og deretter lagre dem i et tørt rom hvor temperaturen vil bli opprettholdt mellom 35 og 40 grader. Plante knoller etter all fare for frost våren.