Er Fatsia Japonica giftige for katter?

February 12

Skygge-kjærlig planter med stil er vanskelig nok å finne uten ekstra bekymre sine kjæledyr-vennlighet. For en gjort-for-the-skyggen busk med dramatiske helårig arkitektonisk interesse, tropisk stil og absolutt ingenting for familien katten å frykte, kan du vurdere Fatsia japonica. Kjent som japansk aralia, vokser denne slående busk i delvis til full skygge over US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 om 10 og som en innendørs anlegg andre steder.

Beskytte Puss

Som 1 av hver 3 huset kattene noen ganger behandler lokale vegetasjonen som en salatbar, rapporterer Amerikaneren samfunnet for det forhindrer av grusomheten å dyrene. Noen gjør det ut av kjedsomhet, noen kan gjøre for å avlaste en tummy verke eller løsne en hairball og mange gjør det for grunner kjent bare for katter. Du kan ikke se din pet hvert minutt, så har nonpoisonous planter er det neste beste. Med mindre sprayet med giftig bug, sykdom eller Luke-kontrollere kjemikalier, japansk aralia er ufarlig for nibbling katter, hunder og folk, forsikrer California Poison Control System.

Den fantastiske løvverk

Bilde skinnende, dypt lobed grønne blader så tunge - på opptil 16 inches bredt, at de tvinge sine solide stammer kurven, vri og til slutt henge ned i bakken, og du har japanske aralia. Navnet Fatsia fra en gammeldags japansk ord formet for "åtte" antagelig gjenspeiler hver hånd-Leafs sju til ni lobes. Tack på flere felles navn "blanke-leaved papir anlegget" og du vil forstå at japanske aralia handler om løvverk. Hvit stalked klumper av små, kremet blomster dekker gren endene i høst og vinter vike for klynger av runde, svart nontoxic våren bær. Vurdere dem ettertanker og plante dette evergreen for åpen, spre vane og fet, lyse blader.

Plukke ditt sted

Japansk aralia spør ikke mye omsorg, men det insistere på delvis til full skygge, ly fra vinter vind og masse plass til å vokse. På rett sted, med fuktig, surt organisk rik jord, råder forventer det å nå 6 til 10 fot høy med en lik spredning, horticulturist Michael Dirr. I sjeldne tilfeller nå plantene 16 fot. Når etablert, spre de av suckers. Kattunge kan se en aralia skog som det perfekte stedet å ligge på lur tidligere slå ned, men hvis du graver opp sugekoppene slik de vises, busk til slutt outgrows angitte grensene.

Fjerne fristelsen

Selv om gumlet på japansk aralia ikke giften din katten, er det aldri lurt å la pet vandre rundt snacking på vilje. En bortkommen bladet eller splintret kvist kan lett lodge i kitty's hals eller tarmen. ASPCA antyder sprøyting planter din katten finner uimotståelig med vann, så dryss dem med cayennepepper avskrekkende.