Er en skummende Mimosa treet døende?

December 24

Mimosa wilt er brakt videre av den sopp Fusarium oxysporum f. sp. skadelig, en jord-borne sopp som vanligvis går gjennom røttene. Denne sykdommen tvinger en mimosa treet å skumme.

Identifikasjon

En skummende mimosa treet er under angrep fra mimosa vaskulær wilt, mest alvorlige sykdommen overfor denne dekorativ treet. Ifølge New Mexico State University, vil i avanserte stadier av sykdommen, treet sive en skummende, skummende væske fra sprekker, etterfulgt av veksten av spirer i bagasjerommet.

Dødsfall

En skummende mimosa treet er faktisk døende. Fleste berørte trær dør innen ett år etter den første opptreden av mimosa vaskulær wilt. Første symptomer inkluderer en gulfarging av treets blader, kjent som chlorosis, etterfulgt av en wilting blader, og deretter deres prematur slipp. Sykdommen er så alvorlig at mange mimosas dø innen et par ukens av onset av wilt.

Forebygging/løsning

Behandling av sykdommen inkluderer hyppige vanning av infiserte mimosa og umiddelbar fjerning og brenning av berørte bransjer. Anvendelsen av jord-basert soppdreper er ikke effektivt, men balansert gjødsel, vanligvis 10-10-10, bidrar til å redusere symptomer i trærne som lider av mimosa vaskulær wilt. Den beste kontroll metoden er å plante motstandsdyktig kultivarer.