Er eik trær høy i Lenticels?

October 16

Er eik trær høy i Lenticels?

Lenticels er en kropp av celler som utgjør en pore-lignende åpning i bark eller ytre dekker eik trær og andre planter, vokser i den sekundære dekket, kalt periderm. Gassene slippes ut gjennom lenticel fra anleggets indre til omkringliggende atmosfære. Alle trærne har lenticels, men ikke alle er merkbar. Lenticels vises som hevet, cork-lignende runde, ovale eller avlange åpninger i treet bark. Hvit eik, lønn og sycamore trær har ikke uttales lenticels.

Eiketrær

Slekten Quercus inneholder 600 arter av eiketre. Oaks er urfolk til den nordlige halvkulen, og finnes i en rekke ulike habitater. Pendunculate eik (Quercus robur) sorten er kjent over hele verden med navn som felles eik, engelsk eik og tyske eik. En bark beskyttelse av pendunculate eik er grå og dypt riflet, men har ikke lenticels synlige for øyet.

Trær høy i Lenticels

Kommer oksygen og gasser la treet gjennom sin lenticels. De utvikler på stammen, stengler, røtter og kvister. Lenticels på svart kirsebær treet (Prunus serotina) vises som prikker dekke bagasjerommet når treet er ung og parallelle linjer som treet modnes. Bjørk tre lenticels gir barken et særpreget striated utseende. Det visuelle inntrykket av crabapple trær skyldes delvis de uttales lenticels på stammen.

Flere trær høy i Lenticels

Hjem gartnere velger trær med uttales lenticels å tilføre visuell interesse til landskapet. Willows, hyllebær, hackberry og østlige judastre prikkete eller striated porene i deres bark. Skjellete åsene i det østlige judastre er ofte maroon farge som treet modnes. Mister styrke og kan dø hvis lenticels blokkeres ved neddykking i flom eller myrlendt vann.

Lenticels og patogener

Lenticels kan la patogener i treet samt nødvendig oksygen; bakterier, sopp og virus kan angi gjennom pore åpningene mens sunn trær kan motstå sykdom organismer som går inn gjennom lenticels. Trær er holdt sunn av fôring årlig, holde diameter rundt stammen fri for rusk og beskjæring for tilstrekkelig lys filtrering.