Er det trygt å sette blekemiddel i et svømmebasseng?

August 7

Er det trygt å sette blekemiddel i et svømmebasseng?

Når du eier et svømmebasseng, skal det være noen obligatoriske kostnader knyttet til opplevelsen. En av dem har å gjøre med å holde en bassenget er vannet trygt for svømming. Det er der, for fleste bassenget eiere, basseng klor kommer inn. Det finnes forskjellige typer, skjønt, og noen kan være dyrere enn andre. Men klor klor, uansett sin form. Noe som bleach kan faktisk være en trygg og praktisk alternativ til vanlig klor.

Klor

Bleach er natriumhypokloritt versjonen av klor. Den vanligste typen bassenget klor, skjønt, er kalsium hypokloritt. Til basseng brukes den vanligvis i fast form, som et pulver eller pinner eller tabletter. Den faktiske klorinnhold er rundt 65 prosent, mens blekemiddel gjennomsnitt ca 5 prosent. Mer av det er nødvendig for å oppnå samme effekt som kalsium hypokloritt. Men det er langt billigere--- og det er bare klor, tross alt.

Sikkerhet

Så lenge flytende blekemiddel håndteres i henhold til instruksjonene, er det trygt for bruk som bassenget desinfeksjonsmiddel. Det samme gjelder for standard kalsium hypchlorite klor, også, så behandler en kjemisk med respekt. Oftest blekemiddel er relativt svakere forhold til "vanlige" pool klor, er det også lagt direkte til bassenget skimmer. Det er så kan den distribueres gjennom bassenget av bassengfilteret. Unngå sprut alle typer klor på huden og øynene.

Beløp

For å holde et basseng anbefalte klor nivået av 2 deler per million (PPM), riktig mengde klor må legges. For kalsium hypokloritt, som betyr at om lag 3/4 lb per 10 000 gallon av vann. Flytende blekemiddel krever 1 gallon per den samme mengden vann. Hvis du har en 30 000-gallon pool, for eksempel må ca 3 gallons av blekemiddel å ta bassenget fra 0 PPM opptil 2 PPM.

Kostnader

Fra mai 2011 koster en 25-kilos bøtte med kalsium hypokloritt nesten $90. En gallon av flytende blekemiddel gjennomsnitt ca $2, betyr tilsvarende beløp for blekemiddel bare koster $50. Men er det ikke nødvendig å kjøpe 25 gallon størrelse flasker samtidig. Det er fordi det ikke vil være nødvendig å legge en hel gallon regelmessig for å holde klor nivåer stabilisert på 2 PPM. Måle bassengets klor nivå med en pool test kit og deretter legge blekemiddel etter behov.

Betraktninger

Klor i et basseng må også bli stabilisert, uansett om det er i blekemiddel eller standardskjemaer. Det betyr at du trenger en slags stabilisator hindrer at klor blir utsvevende av sollys. Den vanligste stabilisatoren på markedet er cyanuric syre (CA), som bare selges gjennom svømmebassenget forsyning utsalgssteder. Det er også viktig at bassenget pH-verdier mellom 7 og 8 for for alle typer klor å være effektiv.