Er det trygt å kjøre mellomrom varmeovner mens du sover?

December 11

Romoppvarmere er en kostnadseffektiv måte å varme innelukket område som et soverom uten å bruke ovnen varmer hele huset. Sikkerhetshensyn må imidlertid tas i betraktning når du bruker en plass ovn. Bruke en moderne enhet med moderne sikkerhetsutstyr bidrar til å lindre risiko, men enhetene bør ikke kjøre mens du sover hvis mulig.

Ovner for å aldri bruk

Eldre plass varmeovner bør definitivt ikke kjøres mens du sover. Disse ovner mangler sikkerhetsfunksjoner de nyere enhetene og kan forårsake brann. Også bør du ikke bruke noen plass varmeren som ikke fungerer skikkelig mens du sover selv om du bare vil sove en kort stund. En oppvarmet frynsete ledninger eller tilkoblinger bør aldri kjøres mens du sover som dette utgjør en mulig kilde for brann.

Sikkerhet stenge

Hvis du insisterer på running en plass ovn mens du sover, men dette ikke er generelt en sikker praksis, må du sikre at du bare bruker utstyrt med sikkerhet utkobling bryter, som er en bryter som aktiveres når temperaturen i ovnen overskrider sin trygt maksimum. Hvis dette skjer, skal ovnen stenge helt, bidrar til å redusere sjansen for branner. Dette er ikke en sikker-brann beskyttende tiltak selv og burde ikke være lettelse opp på 100 prosent.

Miljø

Hvis du kjører en plass ovn mens du sover, kan en brann starte på mange forskjellige måter. Du kan redusere denne risikoen, men de fleste tilrådinger på varmeovner fortsatt fraråder kjøre dem mens du sover. Rengjør enheten for å sikre at det ikke er støvete som støv kan bidra til å starte en brann. Ikke koble enheten til en overbefolket stikkontakt og risikere en usikker belastning på krets. Se at ingen papir, tepper, klær eller andre elementer er overalt nær varmeapparatet. Kontroller også at det er langt nok unna sengen at det er ingen sjanse for du tilfeldigvis sparker et teppe på det mens du sover.

Brannsikkerhet

Hvis en plass ovn skal brukes mens du sover, må forsiktig brann beskyttelsestiltak tas. Bare bruk en i et rom som er lett å avslutte. Kontroller at en drift røykvarsler er i bruk hele tiden. En telefon bør alltid være i rommet slik at hjelp kan kalles ved brann. Og du må ha god tilgang til et brannslukningsapparat i hjemmet.