Er det trygt å bruke rustfritt stål gryter og panner på en keramisk komfyr?

April 8

Er det trygt å bruke rustfritt stål gryter og panner på en keramisk komfyr?

Et glass-top eller keramiske komfyren kan gi et helt nytt utseende til kjøkkenet. Hvis du har jern Potter, kan du plassere dem og få ut din rustfritt stål gryter og panner. Endre kokeplate og gryter og panner samtidig å unngå å skade din nye keramisk kokeplate. Produsenter anbefaler rustfritt stål gryter for keramikk eller glass ovn topper.

Bruke en keramisk kokeplate

Din keramisk kokeplate er trolig laget av Ceran, en produkt laget i Tyskland. Etter år med produksjon med arsen og antimon vant Schott Ceran den tyske innovasjonspris for 2010 for en ny produksjonsprosess som ikke bruker tungmetaller. Keramisk platetopp håndtere varme godt fra undersiden kilden og har en elegant appell uten brennere eller dryppe pans å rengjøre. Kokeplate krever ekstra forsiktighet for å unngå skade og overflate riper.

Unngå skader

I glass eller keramisk platetopp riper som glass. Lære å ikke Skyv gryter og panner fra brenner å brenner. Løft pannen av komfyren å flytte den til en annen brenner. Fjerne tunge gjenstander fra skap over din kokeplate. Bare en dråpe av en tung gjenstand vil bryte kokeplate. Rengjør kokeplate regelmessig og helt unngå riper fra små partikler som salt. Sjekk bunnen av potten før du plasserer den på komfyren, slik at det er tørt og rent med ingen støt. Ikke bruk din platetopp som counter plass. Dette kan forårsake skade på kokeplate og er ikke en sikker praksis.

Gryter og panner

Bruke rustfritt stål gryter og panner på din kokeplate. Potten må være flat på bunnen for å få kontakt med kokeplate og stek jevnt. De fleste produsenter anbefaler ikke glass gryter og panner. Flat bunn aluminium panner fungerer, men la de grå merker eller rester som er vanskelig å fjerne. Bruk Potter riktig størrelse, større enn 1 tomme mer enn brenneren. La canning Potter eller gumbo Potter for utenfor matlaging hvis du har en keramisk kokeplate, som vekt eller luft begrensning kan skade den keramisk kokeplate.

Hvorfor rustfritt stål fungerer

Rustfritt stål er produktet av valget for gryter og panner til keramikk og glass ovn topper. Det etterlater ikke grå merker av aluminium og har ikke vekten eller ujevn overflate av støpejern. Glass kokekar har ikke ledningsevne rustfritt, og mange glass panner er ikke flat på bunnen. Varmebestandig glass er den tregeste dirigenten av varme, ifølge Utah State University samarbeidende Extension Service. Velg rustfritt stål gryter med tung bunn å unngå fordreining. Ikke bruk en vindskjev rustfritt stål pot på din keramisk kokeplate, som det er ikke lenger flat og vil ikke utføre varmen riktig.