Er det trygt å bruke behandlet tre rundt en organisk hage?

May 3

Er det trygt å bruke behandlet tre rundt en organisk hage?

Organiske gartnere liker noen ganger å plante sine avlinger i opp senger eller kant tradisjonelle hager med tre. Trykk behandlet trelast fortsatt et populært valg fordi det motstår insekter og råte. Men spørsmålet vedvarer om sikkerheten sin.

Trykk behandlet lumbal

Noen tre produkter har blitt behandlet under høytrykk med kjemikalier som inneholder både arsen og kobber. Disse kjemikaliene gjøre tre mer motstandsdyktig mot elementene.

Utvasking

Til slutt, men selv trykk behandlet tre dekomponerer. Når dette skjer, tror forskere at arsen og kobber i tre leaches i jorden.

Problemer for organiske gartnere

Muligheten for kobber og arsen leaching inn Haven jord og bli absorbert inn i frukt og grønnsaker dyrket det gjelder mange organiske gartnere.

Debatten

Selv om noen er uenig i denne saken, sier de fleste forskere at beløpene av arsen og kobber som finner veien til mat dyrket i jord skjemt på denne måten vises ubetydelig.

Alternativer

Gjelder fortsatt både om avlinger og effekten av skjemt jord på vannforsyning. Alternativer pels trykkbehandlet tre med en vanntett tetningsmasse eller skiller den fra Haven jord med plast hevet sengen tomter. En annen alternativ metoden bruker steiner eller steiner for tre.