Er det OK å bruke Mulch rundt tomatplanter til å kontrollere ugress?

April 22

Er det OK å bruke Mulch rundt tomatplanter til å kontrollere ugress?

Tomater vil vokse i noen hage så lenge det er sol og varmt. Det er viktig å holde jorda rundt tomater også luket, spesielt når anlegget er ung. Ugress vil vokse raskere enn tomatplanter, så de kan kjøre forbi dem og stjele nødvendige næringsstoffer og sollys. Mulch kan brukes hindre ugress.

Mulch som Luke kontroll

Etter hoeing eller dra ugress rundt tomatplanter for hånd, kan du legge til mulch i området rundt planter. Ugressfrø trenger lys å spire og vokse, og legge til mulch hindrer lyset nå marihuana frø. Dekker området helt med 2-4 inches av mulch, men la noen inches rundt stammen av tomatplante klart.

Typer Mulch

Kjøpe Gran mulches fra en lokale drivhuset å bruke rundt tomatplanter. Du kan også bruke mulch materialer fra din egen hage. Blader og gresset er to vanlige materialer. Rake løv og deretter kjøre gressklipperen til å filler seg, så bruk som gressmalingsklaffen. Samle gresset i en klipperen pose og bruke gresset som gressmalingsklaffen. Bruk ikke gress som har blitt behandlet med plantevernmidler, ellers du forurenser hagen din. Avisen, papp, halm, høy og kompost kan også brukes til å gjøre organisk mulch.

Fordeler ved Mulch

Mulch reduserer fordampning av vann så jorden rundt tomatplanter blir fuktig lenger. Det hjelper også varme opp jorden rundt planten. Organisk mulch vil brytes over tid og skal slås legge næringsstoffer i hagen din etter vekstsesongen. Mulch stimulerer også veksten av meitemark, som legger næringsstoffer til jord.

Ulemper ved Mulch

Mulch kan fremme sopp og sykdom, spesielt hvis det holder jorda for fuktig. Snegler og mus kjærlighet mulch, så vurdere andre måter å kontrollere ugress hvis du bor i et område hvor disse skadedyr er vanlig. Pass på å velge mulch materialer som ikke gjør vondt tomatplanter. For eksempel barnåler er surt og kan gjøre det vanskelig for din tomater til å vokse.