Er det en forskjell mellom en Hex og en Allen fastnøkkel?

December 3

Begrepene "hex fastnøkkel" og "Allen fastnøkkel" refererer til det samme verktøyet: en L-formet Sekskantet enhet designet for å passe og bolter og skruer som har en Sekskantet kontakten i hodet.

Hex fordeler

Den innrykkede delen av sekskantede kontakten i en bolt er mindre utsatt for slitasje og skade og slik en lås kan slås med mindre kraft enn konvensjonelle, Sekskantet mutter eller bolt.

Legge til innflytelse

Det hex eller imbusnøkkel, også kjent som hex eller sekskantnøkkel, er utformet for å brukes med en sjåfør, knyttet til lengre delen av L-form av verktøyet til å maksimere innflytelse. Driveren kan også brukes på kortere slutten for å maksimere dreiemoment.

Vanlige bruksområder

Bilindustrien festene er ofte hex eller Allen stil. På grunn av nytten hvor høyt dreiemoment er nødvendig, og deres større motstand mot slitasje og skade, er de ofte brukt til å sikre kjølevæske og andre flytende linjer. Av samme grunn brukes hex/Allen sikre ofte i avløp, ledningsnett og elektriske programmer.

Størrelse områder

Et billig sett hex/Allen wrenches vil variere fra 7-millimeter til om 22-millimeter eller 1/4-tommers til 3/4-tommers. Det er viktig ikke å bruke metriske der en SAE sett er nødvendig og vice versa.

Multitool enheter

Det finnes verktøy tilgjengelig som har en rekke flere forskjellige størrelser av heksadesimale nøkler, ordnet i mye på samme måte som en Swiss Army knife. Dette er imidlertid tastene, en straight, i stedet for L-formet verktøy - ikke skiftenøkler, og du kan øve så mye kraft med dem.